Ειδήσεις για Ικαρία & Φούρνους από το Επαρχείο (1/4/15)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τον Δήμαρχο των Φούρνων κ. Γιάννη Μαρούση και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φούρνων κ. Δημήτριο Καρύδη.

Συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Φούρνων τα έργα, την πορεία του οδικού τμήματος που δημοπράτησε πρόσφατα η Περιφέρεια, οδικό τμήμα Θύμαινας όπου σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Για τα θέματα υγείας και των δύο νησιών και για την άμεση παρέμβαση της Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή για τα θέματα υγείας στην Επαρχία και ειδικά για παρουσία ιατρού στη Θύμαινα.

Συζήτησαν για την κατασκευή μικρού σφαγείου στο νησί των Φούρνων λόγω του ότι οι Φούρνοι συγκαταλέγονται στα μικρά νησιά κάτω από 3000 κατοίκους και υπάρχει τέτοια δυνατότητα να ενταχθεί η συγκεκριμένη δράση σε πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Ο Έπαρχος ήρθε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη ο οποίος ανέλαβε το θέμα.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο Φούρνων, επισφραγίστηκε η άριστη συνεργασία του Δημάρχου με τον Έπαρχο και στο επόμενο διάστημα ο Έπαρχος θα επισκεφτεί τους Φούρνους και την Θύμαινα.

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τον επικεφαλής των εθελοντών πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου συζήτησαν θέματα πυρασφάλειας, καταγραφή σημείων υδροληψίας και άλλα θέματα που αφορούν τους εθελοντές, για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης το Επαρχείο ανέλαβε την επισκευή του αναμεταδότη των εθελοντών μέσω της Πολιτικής Προστασίας για την επισκευή του που κάηκε από κεραυνό επίσης και αντικατάσταση της κεραίας.    

ikariastore banner