Ειδήσεις από το Επαρχείο Ικαρίας – Φούρνων (06/05/15)

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε και αποκατεστάθη η ζημιά που προκλήθηκε από την κακοκαιρία των 9-10 μποφόρ στο παραλιακό του Αγίου Κηρύκου και θα δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα περίπου σε δύο επί πλέον ημέρες.

Το Επαρχείο άμεσα ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο πρόβλημα όπου αποκατεστάθη η ζημιά στον παραλιακό μπροστά από τα καφενεία πάντοτε με την συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου.

Τα Σάββατο ο Έπαρχος μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και αναφέρθηκε στο άδικο νομοσχέδιο που αφορά την Ικαρία ως κοσμοπολίτικο νησί και ότι η Ικαρία πρέπει να εξαιρεθεί από αυτόν τον σχεδιασμό διότι το νησί το επισκέπτονται χαμηλού βαλαντίου τουρίστες καμία σχέση με Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Κέρκυρα. Είναι ένα νησί που δίνει την δυνατότητα στην Ελληνική οικογένεια να κάνει τις διακοπές φτηνά χωρίς ούτε κατά διάνοια τιμές κοσμοπολίτικων νησιών.

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στην Θύμαινα σήμερα για την κατασκευή του οδικού τμήματος που συνδέει το νησί της Θύμαινας με την Κεραμειδού ένα έργο ανάπτυξης των μικρών νησιών, που για το συγκεκριμένο έργο η Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου έκανε μεγάλη προσπάθεια που τελικά ευοδώθηκε.