ΔΕΣ: Το Καρναβάλι στην Ικαρία

Κυριακή 17 Μαρτίου, η τελευταία μέρα των Αποκρεών και ο Εύδηλος ήταν έτοιμος για το εικοστό καρναβάλι. Ο κόσμος κατέβαινε συνεχώς σε μία πλατεία γεμάτη χρώματα. Πάγκοι με γλυκά και κεράσματα, μπαλόνια και πολύ χαρτί σε σερπαντίνες και κομφετί. Η φαντασία δεν έλειπε ούτε εφέτος στα θέματα που είχαν επιλέξει τα σχολεία και οι άλλες ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

Στην παρέλαση πήραν μέρος παιδιά των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολειών, του λυκείου και άλλοι μεγαλύτεροι που ευτυχώς συνεχίζουν να είναι παιδιά. Υπήρχαν κι εκείνοι που παρασύρονται αμέσως, που αυτοσαρκάζονται και αφήνονται να εκτεθούν προκαλώντας το γέλιο, για το καλό των ημερών. Είδαμε στρατιώτες, αγρότες, φυλακισμένους και τσιγγάνες. Είδαμε την Αλίκη στο ναυτικό και τις αιωνόβιες γιαγιάδες. Υπήρχε έκτακτη συμμετοχή και από άλλους κόσμους αφού κάποια στιγμή πέρασαν από μπροστά μας οι εξωγήινοι και λίγο αργότερα οι διάβολοι. (Δείτε τις φωτογραφίες του άρθρου).

Δυνατή χορευτική μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και απίστευτα σχόλια από το Διογενέα που έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να περιγράφει και να σατιρίζει!

Ο Δήμαρχος Ικαρίας χαιρέτησε το καρναβάλι που όπως είπε, είναι πλέον θεσμός και παίρνει πανικάριο χαρακτήρα.

Και του χρόνου λοιπόν, με περισσότερες συμμετοχές και ακόμα περισσότερο κέφι.

ikariamag.gr

ikariastore banner