Το Cookbook για το «Ικαριακόν Παντοπωλείο» ikariastore

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που λειτουργεί μέσα από το site Ikariamag, θα σας φέρει σε επαφή με τα προϊόντα του νησιού του Ικάρου.

Μπορεί να μην είναι και το πιο γόνιμο νησί του κόσμου, αλλά ότι βγει στα χώματα της Ικαρίας έχει γεύση μοναδική. Πιο γνωστά είναι τα κρασιά της, μιας και ο Διόνυσος τους δίδαξε την τέχνη της οινοποίησης και έτσι το κρασί της Ικαρίας ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Υπάρχουν πολλές ιστορικές αναφορές στον δυνατό ερυθρό “πράμνειο οίνο” αλλά και τη συμμετοχή του στο κοκτέιλ του “Κυκεώνα”, ένα ρόφημα από κρασί, φρέσκο κατσικίσιο τυρί, κριθάρι και μυρωδικά.

Στο Ikariastore λοιπόν μπορείτε να βρείτε κρασιά από οινοποιεία του νησιού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το λευκό Μπεγλέρι μιας ποικιλίας Π.Γ.Ε. αλλά και ο ερυθρός επιδόρπιος οίνος από σταφύλια βιολογικής γεωργίας καλλιεργημένα σε πεζούλες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα θα βρείτε επίσης γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λουκούμια από τον Τέσκο, λικέρ από το γυναικειό συνεταιρισμό Ραχών, εξαιρετικό μέλι – προτιμήστε το καραμελένιο “άναμα” όπως λένε στην Ικαρία το ρεικόμελο, αλλά και ντόπιο τραχανά, βολβούς και γαλατσίδες τουρσί.

Πέρα από τα τρόφιμα από το Ikariastore μπορείτε να προμηθευτείτε φυτικά καλλυντικά, χειροτεχνίες, DVD και βιβλία για το νησί.

Ξεχωρίζει το μοναδικό βιβλίο καριώτικης μαγειρικής “Ούλα είναι φάδια της καρδιάς” το οποίο μετά από μια εκτενή έρευνα πόρτα-πόρτα, συγκεντρώνει πάνω από 100 συνταγές του χθες και του σήμερα μαζί με πολλά ενδιαφέροντα λαογραφικά στοιχεία, σε πρόλογο του Ηλία Μαμαλάκη.

ikariamag.gr/ikariastore

thecookbook.gr

ikariastore banner