Το àrtεις; σε εικόνες

Οι ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας στην Αθήνα, με τον τίτλο àrtεις;, ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησαν όσους τις επισκέφτηκαν, με τις καλύτερες εντυπώσεις για την σύγχρονη δραστηριότητα και δημιουργία… από, για και με αφορμή την Ικαριά!

Ας δούμε μαζί κάποια στιγμιότυπα από την προετοιμασία, τις εκθέσεις αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις του àrtεις;

Το στήσιμο των εκθέσεων αλλά και του άλλου πειραματικού χώρου «ανάμεσα», ξεκίνησε ημέρες νωρίτερα υπό την επιμέλεια της ζωγράφου, Νίκης Γιαννίκου, έργα της οποίας εκτέθηκαν στην πρώτη μεγάλη αίθουσα του πολυχώρου ανάμεσα, μαζί με έργα της επίσης ζωγράφου, Μυρτώς Γλαρού (φ.1-2), ακολούθησε το στήσιμο του «ατελιέ» των Lazy D. (Δώρας Τεμπέλη – Χρύσας Παύλου) με retro ένδυση. Τα παλαιά έπιπλα, οι φωτογραφίες με καριωτίνες που φορούσαν όμορφα φορέματα από την δεκαετία του ’50 αλλά και τα κάδρα με το τετράδιο ραπτικής από το Καραβόσταμο του 1941, ολοκλήρωναν την vintage ατμόσφαιρα (φ.3-4). Ακολούθησε η έκθεση φωτογραφίας Terra Ikaria του Γιώργου Τσιμπίδη, με τα άγνωστα πρόσωπα της Δολίχης και ηχητική υπόκρουση θαλάσσιων και αέρινων «μουρμουρητών» από το νησί (φ.5-6). Τέλος, στήθηκε το  παραδοσιακό παντοπωλείο του ikariastore.gr με τοπικά προϊόντα και εκδόσεις της Ικαρίας (φ.7-8). Το μεγάλο μπάνερ του àrtεις; στήθηκε στην είσοδο του ανάμεσα (φ.9) και από το απόγευμα της Παρασκευής, αρχίσαμε να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες των εκθέσεων.

Το ίδιο βράδυ είχαμε τα εγκαίνια, υποδεχτήκαμε το κοινό και ξεκίνησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα άγνωστα πρόσωπα της Δολίχης, με τους ακαδημαϊκούς, κκ. Μάκη Καβουριάρη και Νικόλα Κοσματόπουλο (φ.10-11), υπό τον συντονισμό της Δημοσιογράφου, κας Ρένιας Τσιτσιμπίκου (φ.12).

Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον, συμμετέχοντας στη συζήτηση (φ.13), μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε ακουστικό LIVE με τον Βαγγέλη Φάμπα και την Ηλέκτρα Παπασιμάκη σε εξαιρετικές… πειραγμένες διασκευές ικαριακών τραγουδιών (φ.14-15).

Από το πρωί του Σαββάτου και για όλο το επόμενο διήμερο, οι εκθέσεις υποδέχονταν τον κόσμο (φ.16) ενώ το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρτι του ikariamag ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με πολύ κόσμο, καλή μουσική, ποτό, χορό αλλά και πηγαδάκια στις αίθουσες του Φεστιβάλ (φ.17).

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του àrtεις;, όσους το επισκέφθηκαν, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας μας: την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τον ΜΕΛΩΔΙΑ FM, το culturenow.gr και το deBop.gr.

Εμείς τι άλλο να πούμε παρά μόνο… àrtεις και του Χρόνου;

ΔΕΙΤΕ: Το àrtεις στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ

ikariamag.gr| η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner