Αποξηραμενα σύκα Ικαρίας και νηστεία

Μια από τις καλύτερες τροφές που επιτρέπονται στην νηστεία της σαρακοστής είναι τα αποξηραμένα σύκα τα οποία αποτελούν και ένα υπερόπλο για την υγεία μας χάρης στις ευεργετικές τους ιδιότητες. Επιπλέον είναι ένα υγιεινό αντικατάστατο του γλυκού χάρη στην γλυκιά του γεύση και σε αντίθεση με άλλα αποξηραμένα φρούτα δεν περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά.

Τα αποξηραμένα σύκα ωφελούν την ορμονική λειτουργία του οργανισμού, προάγουν την ενέργεια, οι φυτικές ίνες καθαρίζουν απο τις τοξίνες, περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επιπλέον έχουν λίγες θερμίδες.

Στην Ικαρία συνηθίζεται οι οικογένειες να αποξηραίνουν σύκα για να έχουν απόθεμα για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τα αποξηραμένα-φουρνιστά σύκα Ικαρίας είναι φτιαγμένα με τον παραδοσιακό Ικαριώτικο βιολογικό τρόπο χωρίς συντηρητικά και θείωση, με φυσική απεντόμωση. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι ποικιλίες άσπρων και μαύρων σύκων μαζί.

Παραγγείλτε τα ηλεκτρονικά από το Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr

Σας θυμίζουμε πως αν βρίσκεστε στην Αττική, σας προτείνουμε στον τρόπο αποστολής του Ικαριακού Παντοπωλείου, να επιλέξετε την Αποστολή το Σάββατο, για να σας τα φέρουμε εμείς οι ίδιοι, μόνο με 3 ευρώ έξοδα αποστολής κι έτσι να μην επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής των κούριερ αλλά και το επιπλέον κόστος αντικαταβολής! Επίσης, να γνωρίζετε πως μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα κατά την παράδοση της παραγγελίας σας!

Βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία από ικαριώτες παραγωγούς στο Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr

ikariamag.gr

ikariastore banner