ΑΚΟΥΣΤΕ: Ο Δήμαρχος Ικαρίας στο Ράδιο Ικαρία 87,6fm - Ιανουάριος 2016

Ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος βρέθηκε στο στούντιο του Ράδιο Ικαρία σήμερα 28/1/2016 και έθιξε  θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το νησί, καθώς και την σύνταξη του προϋπολογισμού.

Αρχικά αναφέρθηκε  στην συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στην πορεία του εως τώρα κυβερνητικού έργου. Μπορείτε να διαβάσετε την τοποθέτηση του Δήμαρχου εδώ.

Στη συνέχεια σχολίασε την απουσία φορέα οργάνωσης του αγροτικού – κτηνοτροφικού κινήματος και την ανάγκη ανάπτυξής του, στη Ικαρία. Επίσης την πρόθεση του Δήμου, αν καταφέρει να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, να ενίσχυσει την πρωτογενή παραγωγής (παράδειγμα με το έργο του Φράγματος στα Αρνοπέζια Φραντάτου), καθώς και την προσπάθεια ένταξης των έργων του Βιολογικού Καθαρισμού (τα οποία άλλα έχουν πληρότητα 100% και άλλα λιγότερο βαθμό) σε ένα μεγάλο έργο, έτσι ώστς να υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση. Το χαρακτήρισε μάλιστα ως «ένα μεγάλο στοίχημα».

Σχολίασε τον τρόπο χρηματοδότησης και υλοποίησης των έργων και τον όρο «ανταγωνιστικότητα» των Δήμων.

Στη συνέχεια απάντησε στην ερώτηση «τι είναι ο προϋπολογισμός;» χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, κείμενο με «πολιτικό προσανατολισμό» και «ταξικό περιεχόμενο» και τον τρόπο σύνταξής του.

Αναφέρθηκε στις παραλείψεις του Δήμου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στη συντήρηση των αγροτικών δρόμων και του φωτισμού στο νησί, στη διαχείριση του νερού και του προβλήματος της υδροδότησης των Ραχών.

Έργα σε εξέλιξη (δρόμος Σελάδι – Λαγκάδα), η πορεία των έργων αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί και το θέμα της μελλόντικής κατασκευής ενός κλειστού γυμναστηρίου στη Βορειοδυτική Ικαρία.

Σχολίασε επίσης την επάρκεια του Δήμου να πραγματοποιήσει έργα, το ποιος αναλαμβάνει την παρακολούθησή τους και τον ρόλο του επιτρόπου στην πορεία τους.

 

radio-ikaria.gr

ikariastore banner