ΑΚΟΥΣΤΕ: Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής από το Ράδιο Ικαρία 87,6fm

Σήμερα έχουμε να σας παρουσιάσουμε μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία! Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής! Εδώ και 2 χρόνια, το συνεργείο του Ράδιο Ικαρία 87,6fm "τριγυρνά" σε όλη την Ικαρία καταγράφοντας " μουσικούς ιδιωματισμούς του νησιού, παραδόσεις, μουσικές επιρροές, και οργανοπαίκτες που παίζουν για πρώτη, δεύτερη ή ακόμα και τρίτη γενεά κάποιο παραδοσιακό όργανο."

Αυτή η προσπάθεια διατήρησης και εξάπλωσης της Ικαριακής Παραδοσιακής Μουσικής, υλοποιείται από ανθρώπους με ευρεία και εις βάθος γνώση της μουσικής αλλά και ανοιχτές γέφυρες "συνομιλίας" με είδη μουσικής από όλο τον κόσμο. Αυτό άλλωστε το καταλαβαίνει κανείς αμέσως, ακούγοντας το μουσικό πρόγραμμα του σταθμού.

Η προσπάθεια λοιπόν αυτή εστιάζει σε ανθρώπους που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να τους ακούσουμε δημόσια σε κάποιο πανηγύρι ή άλλη εκδήλωση. Γι' αυτό και οι καταγραφές αποκτούν μια διάσταση σπανιότητας αλλά και ιστορικότητας. Πολύ σύντομα, το "πρώτο κύμα" θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο. Αλλά θα είναι και προσβάσιμο στο κοινό μέσα από πρωτοβουλίες που θα πάρει το Ράδιο Ικαρία.

Μέχρι τότε, οι συντελεστές της προσπάθειας μας ζητούν: "αν ξέρετε ανθρώπους που παίζουν παραδοσιακά όργανα ή τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς μην διστάσετε στιγμή βοηθείστε την προσπάθεια μας να καταγράψουμε την ζωντανή ιστορία του νησιού μας, με σκοπό να μελετηθεί, να διαδοθεί και με μεράκι να μεταδοθεί στις επόμενες γενεές."

Επικοινωνία:  email: radio.ikaria@hol.gr / Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22750 24099 Fax: 22750 24098 / Κινητό: 6974422320 / Twitter: @RadioIkaria876

Κυρίως όμως, μέχρι τότε, ας απολαύσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής, χωρίς επεξεργασία, από το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής με τις πρώτες 13 ηχογραφήσεις που δημοσιοποιεί.

Μπράβο για την ιδέα και την υλοποίηση!

Απολαύστε τις 13 ηχογραφήσεις εδώ.

ikariamag.gr

ikariastore banner