ΑΦΙΕΡΩΜΑ OLIVE: Ικαρία & Γαστρονομία

Στο περιοδικό γαστρονομίας OLIVE (διπλό τεύχος Αυγούστου Σεπτεμβρίου) που κυκλοφόρησε την Κυριακή 27 Ιουλίου με το Πρώτο Θέμα αλλά μπορείτε να το βρείτε και μόνο του στα περίπτερα, φιλοξενείται ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ικαρία.

Ο συμπατριώτης μας Ηλίας Φουντούλης, αγαπημένος... και από τις ελεύθερες πτήσεις και τη συμμετοχή του στο àrteis fest 2014 με το Stand up Comedy “Ίκαρε, όχι στα ψηλά παιδί μου”, γράφει και δημοσιεύει φωτογραφίες για την Ικαρία, τις συνήθειες της και τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ξεκινά με μια αναφορά στην Ιστορία του νησιού, τόσο για την περίοδο απελευθέρωσης όσο και για την πρόσφατη καταχώρηση της στις Μπλε Ζώνε ως τη μία από τις πέντε περιοχές στον κόσμο με υψηλό ποσοστό μακροζωίας, και συνεχίζει με τα αξιοθέατα, την όμορφη θάλασσα της αλλά και ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στις συνταγές , τα πιάτα και τα προϊόντα της Ικαρίας. Φυσικά, αναφέρεται και στα πανηγύρια ενώ δεν παραλείπει να προτείνει και ξεχωριστά μέρη για φαγητό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο «Ικαριακό Παντοπωλείο» (ikariastore.gr) το 1ο ηλεκτρονικό κατάστημα αποκλειστικά με προϊόντα του νησιού, μέλια, κρασιά, γλυκά, μεζέδες, εκδόσεις και άλλα, όπου, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει την έκδοση «Ούλα είναι φάδια της κοιλιάς | Η κουζίνα της Ικαριάς και οι συνταγές της ζωής μας», την οποία προλογίζει ο Ηλίας Μαμαλάκης, διευθυντής έκδοσης του Olive.

Ο Ηλίας Φουντούλης σημειώνει:
“Την Ικαρία ή την λατρεύεις ή την μισείς! Ελπίζω να σας συμβεί το πρώτο”!

Κι εμείς!

ikariamag.gr

ikariastore banner