ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 2ο Βιωματικό εργαστήρι φωτογραφίας στην Ικαρία

Μπείτε στο "Ικαριακόν Παντωπολείο" πατώντας εδώ.

Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου ανήκουν τους μαθητές του 2ου βιωματικού εργαστηρίου.

 

Ήταν το δεύτερο σε σειρά καλοκαίρι που το Βιωματικό Εργαστήρι Φωτογραφίας έλαβε χώρα στο νησί της Ικαρίας. Οι συμμετέχοντες, ειδικά όσοι και όσες επισκέφτηκαν το νησί για πρώτη φορά, συνδύασαν τη βιωματική εκμάθηση φωτογραφίας με τις απίστευτες εικόνες που προσφέρει ο τόπος.

Κάποιοι ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο ζωής, που μόνο σε ελάχιστα πράγματα θύμιζε τις μεγαλουπόλεις που άφησαν πίσω για μερικές μέρες, και κάποιοι άλλοι με τις απίστευτες εικόνες που τους πρόσφερε απλόχερα το νησί.

Όπως και να ‘χει, οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά και οι πολύτιμες στιγμές «κλείστηκαν» σε μαύρα ψηφιακά κουτιά, παρέα για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σε περσινό άρθρο, εδώ στο ikariamag -χορηγό επικοινωνίας μας, περιγράψαμε με αρκετή λεπτομέρεια τις στιγμές που ζήσαμε, τόσο ως διοργανωτές όσο και ως συμμετέχοντες. Τη φύση της Ικαρίας, τα φιλόξενα και ατέλειωτα πανηγύρια της και τόσα άλλα.

Αυτήν τη φορά, θέλουμε να μοιραστούμε μια διαπίστωση, η οποία ώρες-ώρες παίρνει τη μορφή απορίας. Ως διοργανωτές του βιωματικού εργαστηρίου, έχουμε επισκεφτεί την Ικαρία ουκ ολίγες φορές. Μια επίσκεψη για να εξοικειωθούμε με το νησί και τους ανθρώπους του, ακόμη μια για να «τρέξουμε» το πρώτο εργαστήριο  κι άλλη μία για να γνωρίσουμε την Ικαρία εκτός τουριστικής σεζόν. Τα περισσότερα ελληνικά νησιά σου «παραδίνονται» μετά από μερικά ταξίδια και κάμποσες μέρες διαμονής.

Δε μπορείς όμως να πεις ότι ισχύει το ίδιο και για την Ικαρία. Σε κάθε επίσκεψη το νησί και οι άνθρωποι του σου δίνουν την ευκαιρία να τους γνωρίσεις από την αρχή. Το λικέρ και οι ατέλειωτες συζητήσεις στο σπίτι του Άγγελου, οι ονειροπαρμένες Σεϋχέλλες, ο φαροφύλακας του Κάβο Πάπα, η νεραϊδο-διαδρομή από την Αρέθουσα στο Καραβόσταμο…

Η Ικαρία δε μας «παραδόθηκε». Αντίθετα, μάς προσκάλεσε να την ανακαλύψουμε ξανά και ξανά…

Νεκτάριος Μπασδέκης για το ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook