Τρίτη Γυμνασίου, Εύδηλος Ικαρίας 1960. Γιώργος Κουράκης για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Ακαμάτρα Ικαρίας 15 Αυγούστου 1966. Φωτογράφος ο Απόστολος Μαυρογιώργης. Από αριστερά προς τα δεξιά: Κλειώ Καραμπάση, Ρούλης Δουρής (γυιός του καπετά - Γιώργη), Καίτη Καζάλα, Γιώργος Τσακαλίας, Γιώργος Πάγκαλος, ο μικρός γυιός της Μαρίας Φραδέλου και δεξιά η Δέσποινα Πουλιανού του Τάκη.

Εύδηλος 1962. Μιά παρέα του μπάνιου και όχι μόνο : Μαίρη Καβουριάρη, Ελευθερία, Βασάλος, Σταμάτης Χριστοδουλάτος, Λεφτέρης Κούβαρης, Κυπαρισσάκος, Μαίρη, Ανθούλα Τσακαλία.

Γάμος του Κώστα Μαυρογιώργη( Πετεφρής) στην Αρέθουσα, 2 Ιανουαρίου 1961. Διακρίνονται από αριστερά στην πάνω σειρά: οι Αλέκος Σπέης, Ηλίας Φράγκος, Ιωάννης Μάζαρης, Λώνης Φράγκος και στην κάτω σειρά οι Σπύρος και Πάνος Μαυρογιώργης, Χρήστος Τουρβάς, Δημήτρης Γιαουρτάς και Γιώργος Τουρβάς.

Η Μαρία Παπαζαχαρουδάκη - το γένος Γρόθου - από τα Νέγια παντρεύτηκε τον Ελπιδοφόρο Κούβαρη από το Πλουμάρι στις 3/3/1957 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κυψέλης.

Φωτογραφία από τον γάμο των γονέων μου, Στυλιανού Σκάρου (από την Ακαμάτρα) και Αργυρώς Πουλούδη (εκ πατρός, Παριανού εκ μητρός, από Αρέθουσα,) Φεβρουάριος 1939 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου.

Αλέκος Σκάρος για το ikariamag.gr

Οι γονείς μου, Σταύρος Χαντζός και Σοφία Πετσάκου (από τον Άγιο Κήρυκο) παντρεύτηκαν στις 27 Ιανουαρίου 1974 στην εκκλησία Τίμιος Σταυρός στην Άνω Κυψέλη Αττικής. Η γνωριμία τους, θυμίζει ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

22 Ιουλίου του 1956 πάντρεψε ο παπα-Καστανιάς στη μεγάλη εκκλησία του Ξυλοσυρτιού, τον Ταξιάρχη, την Αικατερίνη Φακάρου, μια από τις πιο όμορφες κι εκφραστικές νύφες της Ικαρίας, και τον Γεώργιο Μπινίκο, έναν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους του χωριού.

Πλατεία Ευδήλου Ικαρίας, 15 Αυγούστου 1960.Στο άλογο η Μορφία Πουλιανού, στο γάιδαρο τα παιδιά Ελβίρα και Ιωάννα. Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για το πανηγύρι της Ακαμάτρας. Από το φωτογραφικό αρχείο Αλέξη Πουλιανού.

Γραμματική Μαγουλακη & Χριστόδουλος Κράτσας. Ήταν 2α ξαδέρφια. Αγαπήθηκαν και ζήτησαν την άδεια του μητροπολίτη Σάμου για τον γάμο τους. Ο μητροπολίτης συναίνεσε κι έτσι παντρευτήκαν γύρω στο 1930 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Σελίδες

ikariastore banner