4o Μουσικό Σεμινάριο Ικαρίας: Μουσικές αυλές 5-19 Ιουλίου 2015

Στις 5 Ιουλίου 2015 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι μουσικές αυλές του Άϊ-Γιάννη θα πλημμυρίσουν και πάλι από όμορφα ηχοχρώματα. Η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας αναλαμβάνει και πάλι τη πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσικού σεμιναρίου με αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη για τη μουσική και φυσικά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος προς την ίδια την οργάνωση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά στην περιοχή του Άϊ-Γιάννη, έναν καταπράσινο οικισμό με θέα το Ικάριο πέλαγος. Η επιλογή αυτή φυσικά δεν είναι τυχαία αφού ως αρχική ιδέα στο μυαλό των εμπνευστών αυτού του μουσικού σεμιναρίου ήταν η συνύπαρξη της ομορφιάς της μουσικής και του τοπίου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία χρόνια το σεμινάριο αυτή τη χρονιά θα διαρκέσει 2 εβδομάδες και ο λόγος είναι η παρουσία και συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και ολόκληρης της μπάντας του στις Μουσικές Αυλές! Έτσι λοιπόν, από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ματούλα Ζαμάνη , ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Αντώνης Μαράτος, ο Κώστας Παντελής, ο Σωτήρης Ντούβας, ο Δημήτρης Χριστοδούλου και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις τους αλλά και την αγάπη τους για το τραγούδι και τη μουσική ο καθένας από τη δική του οπτική και στο δικό του τομέα. Ως επίλογο σε αυτή την πρωτοπόρα κίνηση, οι διοργανωτές επέλεξαν τη διοργάνωση μιας ανοιχτής συναυλίας με την παρουσία ολόκληρης της μπάντας.

Η δεύτερη εβδομάδα για τις Μουσικές Αυλές ξεκινάει στις 13 Ιουλίου και είναι αφιερωμένη στην ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση με μαθήματα πάνω στο μπουζούκι, βιολί, λαϊκή κιθάρα, ούτι, κανονάκι, κρουστά, σαντούρι, κρητική λύρα και κρητικό λαούτο αλλά και στη φωνή. Οι διοργανωτές λοιπόν με μεγάλη χαρά και τιμή θα φιλοξενήσουν τους Μανώλη Πάππο, Ευγένιο Βούλγαρη, Γιάννη Ζευγώλη, Αυγερινή Γάτση, Δημήτρη Μηταράκη, Βαγγέλη Καρίπη, Σοφία Λαμπροπούλου, Δημήτρη Σιδέρη, Ουρανία Λαμπροπούλου και Ζαχαρία Σπυριδάκη. Οι ξεχωριστοί μουσικοί-δάσκαλοι που συμμετείχαν στις Μουσικές Αυλές και τα προηγούμενα χρόνια επιστρέφουν υποσχόμενοι μία ακόμα ιδιαίτερη εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως κάθε βράδυ της δεύτερης εβδομάδας με το πέρας των μαθημάτων οι καθηγητές θα παρουσιάζουν κομμάτια από τη δουλειά τους με τη μορφή μικρών συναυλιών.

Οι φετινές Μουσικές Αυλές επιφυλάσσουν ακόμα μία έκπληξη όσο αφορά στα μαθήματα εξασφαλίζοντας την παρουσία των Χρήστο Σπουρδαλάκη και Γιάννη Κάττου οι οποίοι θα μοιραστούν τις τεχνικές και τα μυστικά της οργανοποιΐας και τις δύο βδομάδες του σεμιναρίου.

Ακόμα τη δεύτερη εβδομάδα θα τιμήσει με την παρουσία του το μουσικό σεμινάριο ο συγγραφέας Άρης Μαραγκόπουλος με μαθήματα δημιουργικής γραφής.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν στην πραγματοποίηση μίας ακόμα ιδιαίτερης διαδραστικής εμπειρίας με βάση πάντα την αγάπη για τη μουσική η οποία όπως αποδεικνύεται τυχαίνει μεγάλης αποδοχής, καταξιώνοντας έτσι τις “μουσικές αυλές” ως έναν ετήσιο μουσικό θεσμό.

Όσοι πιστοί στη μουσική λοιπόν, προσέλθετε!

Περισσότερες πληροφορίες για τους δασκάλους, τα εργαστήρια, τις εκδηλώσεις, διαμονή κλπ στο musicalyards.gr

ikariastore banner