12 Σεπτεμβρίου: Ενημέρωση από το Επαρχείο Ικαρίας – Φούρνων

Μετά την υπόσχεσή της κατά την περιοδεία της στους Φούρνους και ειδικά στη Θύμαινα η Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου Χριστιάνα, τοποθετήθηκε νηπιαγωγός για τα τέσσερα παιδάκια νήπια του νησιού και ιδρύθηκε νηπιαγωγείο.

Επίσης τηρώντας την υπόσχεση του ο κ. Ταξίαρχος κάλυψε με ιατρό το νησί της Θύμαινας, με στρατιωτικό Ιατρό δύο ημέρες την εβδομάδα τον μήνα Ιούνιο και τον μήνα Αύγουστο. Ο Έπαρχος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του Τάγματος Ικαρίας ζήτησε να βοηθήσουν να καλυφθεί η θέση Ιατρού και για τον μήνα Σεπτέμβριο από τον στρατό, ο οποίος υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα στον Ταξίαρχο για ενημέρωση και άμεση λύση του ζητήματος.

Προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς από πλευράς Επαρχείου οι δύο εκθέσεις για τα Γήπεδα Ικαρίας Αγίου Κηρύκου και Φούρνων με σκοπό την έκδοση άδειας λειτουργίας των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Έπαρχος επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Λαγουτάρη προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λέσβου για ενημέρωση και δέουσες ενέργειες για κατασκευή μικρού βιώσιμου σφαγείου στη Ικαρία εντάσσοντας το στο Μέτρο 1,,2,3, του ΕΣΠΑ που έχει ανοίξει. Είναι μεγάλη ευκαιρία μιας και έχει υπογραφεί το υπ. αριθμ 23 Προεδρικό Διάταγμα για έγκριση σφαγείων μικρής δυναμικότητας σε ελληνικά νησιά ΦΕΚ αριθμ. φύλλου 40 17-2-2014. Στο άμεσο διάστημα ο Έπαρχος θα ζητήσει συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της Ικαρίας προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της Κτηνοτροφίας στην Επαρχία.

Η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας ζήτησε συνέντευξη από τον Έπαρχο , η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες . Δελτία τύπου του Επαρχείου δημοσιεύονται στην συγκεκριμένη εφημερίδα για να ενημερώνεται αυτό το χρυσό κομμάτι της Ικαρίας μας που ζει στις Η.Π.Α. τα αδέλφια μας ,οι ομογενείς μας.          

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΟΣ
ΠΑΜΦΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ikariastore banner