Όμορφες πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο του Φάρου

Ο σύλλογος του Φάρου που το τελευταίο διάστημα δείχνει όλο και πιο δραστήριος προχώρησε σε δενδροφύτευση αρμυρίδων σε δύο παραλίες κοντά στον οικισμό (φωτό 1). Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στου Κοντού το Λάκκωμα και η δεύτερη στο Ιερό. Μένει να δουν αν τα δέντρα αντέξουν στους πολύ δυνατούς άνεμους του χειμώνα κι αν θα ριζώσουν ώστε μελλοντικά να επαναλάβουν τη δενδροφύτευση σε μεγάλη κλίμακα.

Απομάκρυναν τους κάδους των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Φάρου. Τους μετέφεραν λίγες δεκάδες μέτρων αφού διαμόρφωσαν το χώρο και πλέον δεν θα είναι ορατοί από όσους περνούν για να κατέβουν στην παραλία (φωτό 2).

Με τη χρήση χωματουργικού μηχανήματος άνοιξαν στενό δρόμο που οδηγεί στο Ιταλικό Φυλάκιο (φωτό 3-4). Αξίζει τον κόπο να ανέβει κάποιος το λόφο, η απόσταση δεν είναι μεγάλη ενώ προσφέρει πανοραμική και καταπληκτική θέα. Φαίνεται οι δύο πλευρές (βόρεια και νότια) της Ικαριάς, ο όρμος του Ιερού και ο πύργος στο Δράκανο, ο οικισμός του Φάρου και όλα τα γύρω νησιά ξεκινώντας από τη Χίο και καταλήγοντας στη μακρινή Αμοργό και Νάξο. Ο σύλλογος έχει στο πρόγραμμα να καθαρίσει και να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο αλλά  πρέπει να γίνει πολύ δουλειά μιας και το φυλάκιο έχει εγκαταλειφθεί από τον πόλεμο.

Ένα μεγάλο μπράβο στις ομορφιές του συλλόγου!

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

ikariastore banner