Ψήφισμα Λαϊκών Επιτροπών Δ.Δ. Ευδήλου για τα απορρίμματα

ikariamag: Την Πέμπτη 12 το Απρίλη στις 8.30 το βράδυ οι Λαϊκές επιτροπές του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευδήλου κάλεσαν σε ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση στην πλατεία Ευδήλου για τα απορρίμματα και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Στο τέλος της συγκέντρωσης βγήκε το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, μετά από το κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών και των συλλόγων, δηλώνουμε την αντίθεση μας στην μεταφορά, στην μετάθεση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από τη δημοτική ενότητα Αγίου Κηρύκου στις άλλες δημοτικές ενότητες της Ικαρίας.

Ο δήμος Ικαρίας είχε όλο το χρόνο να προχωρήσει στις προσωρινές/ πιλοτικές λύσεις που σήμερα υποστηρίζει ζητώντας 20ήμερες παρατάσεις. Έχουν περάσει πολλά 20ήμερα. Θυμίζουμε ότι η πρώτη συζήτηση έγινε στο δημοτικό συμβούλιο τον Γενάρη του 2011, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι όλοι οι ΧΑΔΑ θα έκλειναν μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Έχουν περάσει 14 μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα!

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση και υπερφόρτωση του ΧΑΔΑ Ευδήλου με την απόθεση απορριμμάτων από άλλες περιοχές. Το θέμα δεν είναι γεωγραφικό. Είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας και άλλωστε και αυτός ο ΧΑΔΑ φρακαρισμένος.

Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική της δημοτικής αρχής να προσπαθεί να αποθέσει απορρίμματα στον ΧΑΔΑ Ευδήλου, με πειρατικό τρόπο, τα μεσάνυχτα και «επιστρατεύοντας» οδηγό που δεν είναι δημοτικός υπάλληλος.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ικαρίας για τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, καθώς προχώρησε σε υποβολή μήνυσης ενάντια στους συμπατριώτες που κινητοποιήθηκαν στον ΧΑΔΑ. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που η δημοτική αρχή στέλνει στον εισαγγελέα δημότες της. Ξεκαθαρίζουμε ότι καμία μήνυση, κανένας εισαγγελέας δεν θα σταματήσει τον δίκαιο αγώνα μας.

ikariastore banner