Φτιάξε και εσύ ένα φορέα. Γράψε και εσύ μια ανακοίνωση. Μπορείς!

Έστω ότι μαζευόμαστε 3 που έχουμε ένα κοινό, πχ είμαστε Καριώτες. Εγώ (ο Α), ο Β και ο Γ. Φτιάχνουμε ένα φορέα και βγάζουμε μια καταγγελτική ανακοίνωση για το θέμα Ψ. Ναι αλλά εγώ και ο Γ είμαστε και Ολυμπιακοί. Οπότε φτιάχνουμε και ένα φορέα αντίστοιχο, «Καριωτών Ολυμπιακών» και ακολουθεί μια εξίσου πύρινη ανακοίνωση. Ναι αλλά εγώ και ο Β είμαστε και Ζυγοί στο ζώδιο, άντε πάρε άλλη μία ίδια ανακοίνωση με τις προηγούμενες, αυτή τη φορά όμως από τους «Καριώτες Ζυγούς». Ναι αλλά έλα που ο Β και Γ είναι και αριστερόχειρες; Να μη φτιάξουν και αυτοί άλλον ένα φορέα «Καριώτες αριστερόχειρες» και να εκδώσουν και αυτοί μια επαναστατική ανακοίνωση για το θέμα Ψ; Ναι αλλά υπάρχει και το θέμα Χ. Οπότε πάμε όλοι ανακοινώσεις απ’ την αρχή …

Άρα έχουμε γύρω στους 2500 φορείς και στις 85.000.000 ανακοινώσεις. Μετατρέπουμε το διαδίκτυο σε πίνακα ανακοινώσεων και αν κάποιο περιοδικό δε μας βάλει κάποια από τις χιλιάδες που του στέλνουμε μέσα σε ένα 24ωρο, του την ξαναστέλνουμε και του ζητάμε και τον λόγο (Λες και έχουμε πει σε κανέναν ότι θα γίνουμε το κλαδικό του όργανο προπαγάνδας).

Και βλέπεις εσύ καλέ μου αναγνώστη, όμορφα μεγάλα επαναστατικά λογάκια και δώστου Like!

Και έρχεται η μέρα του «Λαϊκού Ξεσηκωμού»! (Δε ξέρω αν το ξέρεις αλλά στην Ικαρία, κάθε Τετάρτη γίνεται «λαϊκός ξεσηκωμός!».Βέεεβαια!) Θα περίμενες λοιπόν μετά από τόσους φορείς, όταν συγκεντρωθούμε να γίνεται της κολάσεως από κόσμο! Αλλά έλα που δεν γίνεται!

Γιατί;

Έχεις και εσύ τώρα κάτι απορίες! Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω:
- Γιατί δεν μπαίνει και άλλος λαός ώστε να είναι πραγματικά «λαϊκά» όλα αυτά; Γιατί δεν προσπαθούμε όλοι μαζί; Και επίσης γιατί «λαϊκό» αφού εκπροσωπούν συγκεκριμένο χώρο; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί λαός είμαστε ΜΟΝΟ εμείς!
- Γιατί δεν υπογράφουν όλοι αυτοί οι 2500 φορείς κάτω από μία και μόνο ανακοίνωση αφού λένε ακριβώς τα ίδια (και τις συντάσσουν και οι ίδιοι); ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί είπαμε, κάνουμε επανάσταση!
- Τι θα γίνει άμα καμιά μέρα τσιμπήσει ο λαός και κατέβει με επαναστατικές διαθέσεις; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι απλό. Δες, ας πούμε, τις κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό πέρσι το Χειμώνα. Αν κατέβει όντως κόσμος με διάθεση για πχ αποτροπή του απόπλου όπως τον έχουμε καλέσει, εμείς που έχουμε ήδη συνεννοηθεί με αστυνομία και πλοίαρχο (=εταιρεία) για το τι ώρα θα λήξουμε την «επανάσταση» μας, μετατρέπουμε την όλη κινητοποίηση σε… συμβολική!  (μπροστά ήμουν…).

Κανείς δεν είπε να μην πιέζουμε! Φυσικά και είναι απαραίτητοι οι φορείς. Αλλά αυτό, μόνο πίεση δεν είναι.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν (αντι)δρούμε όλοι μαζί αλλά και όταν ο καθένας στη δουλειά του και τη γειτονιά του, δημιουργεί και βοηθά την κοινωνία να πάει μπροστά. Από Δημάρχους μέχρι… κλητήρες! Του σήμερα αλλά και του χτες…

Για δες εδώ

Κωνσταντίνος Βατούγιος
@fayum
konstantinos@ikariamag.gr

Υγ. Η κοροϊδία με τις μεταφορές πρέπει να τελειώσει και τα παιδιά να πάνε σχολείο. Δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές οργανώνουν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Διάβασε εδώ και πάρε μέρος.

υγ2. Ρε παιδιά, τι έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την εκτός σχεδίου δόμηση; Καμιά ανακοίνωση; Γιατί τόση μούγκα; Τι είναι αυτά που λέει το πούπουλο;

Σχετικά με την πτήση: Η Γη των οπαδών και skoulikaroi: ένα επετειακό παιγνίδι

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Κωνσταντίνου Βατούγιου.

ikariastore banner