Το ikariamag…kato apo to dentro

photo:  Philipp Klinger

Με αφορμή την περιοδεία τους στην Ικαρία, οι Kato apo to dentro μάς μιλούν για το συγκρότημα τους, τη μουσική, την παράδοση, το σήμερα και το… Σύνταγμα!

Είναι γεγονός ότι είμαστε του ανακατέματος, της πειραγμένης φόρμας και των ανορθόδοξων «πτήσεων». Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν υψηλή γνώση και δεξιοτεχνία με το αντικείμενο που καταπιάνεσαι…

Και οι Kato apo to dentro είναι καταρχήν εξαιρετικοί μουσικοί και γνώστες των μουσικών πραγμάτων. Πέρα όμως από αυτό, φαίνεται να είναι και άνθρωποι με χωνευμένη την παράδοση μέσα τους ενώ παράλληλα ακουμπούν πάνω στο σήμερα και τις ανάγκες του.

Μακριά από τσιτάτα, γραφικότητες και φοβικές αγκιστρώσεις, η συνέντευξη μαζί τους εξελίχθηκε σε μια πραγματική, όμορφη κουβέντα για την τέχνη, τον Έλληνα, για όσα μας απασχολούν και φυσικά για τη περιοδεία τους στην Ικαριά.

Έπαιξαν μουσική για εμάς, παρόλο που ο Τσίκο (μαντολίνο, φωνή, μελόντικα, καλίμπα, κρουστά) έλειπε για επαγγελματικές υποχρεώσεις στη Θεσσαλονίκη. Στο νησί όμως θα τους απολαύσετε και τους 4.

Ο Fefer (ακουστική κιθάρα) ο Dr.Aja (ακουστικό μπάσο, κρουστά) και ο Dee (κρουστα, ήχος) μάς δέχτηκαν στην παρέα τους και μοιράστηκαν μαζί μας δικές τους στιγμές στο στούντιο τους, εκεί… Kato apo to dentro!

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Βατούγιο.

Blues, ρεμπέτικα, ηπειρώτικα και άλλα παραδοσιακά, dub μπασογραμμές, αφρικανικές μελωδίες και ρυθμοί, συναντιούνται αναπάντεχα μέσα από ακουστικές κιθάρες και μπάσο, το μαντολίνο, τη μελόντικα και τα κρουστά της παρέας "Κατω απο το Δεντρο", με άξονα την πεντατονία και τους κοινούς τρόπους που τα ενώνουν, δημιουργώντας ένα ελκυστικό ηχητικό τοπίο. Δίστιχα σε blues διάθεση, αφηγήσεις από περιπέτειες σε μακρινούς τόπους αλλά και κάτι από πανηγυριώτικο κέφι συνθέτουν το μουσικό αυτό ταξίδι.

15 Jul @ ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ (Αρμενιστής)
19 Jul @ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ κανει φουρτουνα (Μαγγανίτης)
24 Jul @ ΑΛΜΥΡΑ (Φάρος)
25Jul @ ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ (Χορηγοί: ΨΑΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ - ΚΑΦΑΡΤΕ)

Ώρα έναρξης: 22:00

Facebook Event

Χορηγός Επικοινωνίας Tour: ikariamag.gr

ikariastore banner