Η διοικητική μεταρρύθμιση που συζητάνε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ και ΚΕΔΕ, για εμάς, είναι μέρος του πολέμου που δέχεται ο λαός και σαν τέτοιο τον αντιμετωπίζουμε. Σε αυτό τον πόλεμο θα συμμαχήσουμε με όλους εκείνους που θα αντιπαλέψουν και τα μέτρα και την νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Είναι αναγκαία η πολιτική απόρριψης της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό εκφραστή κόντρα στην λογική: σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

Σήμερα ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος μαζί με τους υπολοίπους εκλεγμένους δημάρχους με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν κοινή δήλωση σχετικά με όσα αποφασίστηκαν στο συνέδριο που οργάνωσε η ΚΕΔΕ με θέμα ''Αλλαγή του Καλλικράτη – νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους''. Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης των δημαρχών:

Την επίσπευση υλοποίησης έργων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και υλοποιούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αλ. Χαρίτσης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο με τίτλο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις” οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως 31.12.2016. Από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι διορισμοί προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τους οποίους δεν απαιτείται απόφαση κατανομής της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει.

Mε την εγκύκλιο Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΟΠΑΑΔ/ΤΣΠΕΠΑΟ/43548/3433/212/128/15.02.2016 καλούνται οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα να υποβάλουν έως 20.03.2016 στο Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα αιτήματα τους για την έγκριση θέσεων Π.Φ.Α.που θα απασχοληθούν στα προγράμματα «Άθληση για Όλους» περιόδου 2016-2017.

Τον οδηγό με πολύ συγκεκριμένα βήματα με τις αλλαγές αλλαγές που απαιτούνται στην οργάνωση και τη διοίκηση των δήμων για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ανάρτησε στη σελίδα του Localit.gr ο οικονομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Δρ. Ράλλης Γκέκας. Ο Οδηγός παρουσιάστηκε στην Κοζάνη στις 15 Ιανουαρίου.

Την ανάγκη άμεσης προετοιμασίας των δήμων στις ταμειακές τους υπηρεσίες και στο σύστημα είσπραξης των τελών καταγράφει σε έκθεσή της η ΚΕΔΕ τόσο για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούνται όσο και για την συνεργασία τους με την ΔΕΗ για την είσπραξη τελών.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε σήμερα επιστολή σε Φορείς του Βορείου Αιγαίου, στην οποία παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η περιφερειακή αρχή προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και θέτει στη διάθεσή τους το γραφείο της Περιφέρειας που λειτουργεί στις Βρυξέλλες, ώστε να υποστηρίξει όποια συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας με ευρωπαϊκούς φορείς.

Σήμερα ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος μαζί με τους υπολοίπους εκλεγμένους δημάρχους με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν κοινή παρέμβαση ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, σχετικά με τους κυβερνητικούς εκβιασμούς για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Στούς δήμους πέφτει το βάρος της διαχείρισης αλλά και της διάθεσης των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης αφού εκείνοι καλούνται σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρησης Αποβλήτων που παρουσίασαν σήμερα ο Αν Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κ. Κώστας Πουλάκης και ο Γ.Γ. για την Διαχείριση των Απορριμμάτων κ. Καπετάνιος στους Δημοσιογράφους να αναπτύξουν τα συστήματα διαχείρισης.

Σελίδες