Τι δηλώνει η Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών στην Ικαρία - Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ

Σε απάντηση της επιστολής διαμαρτυρίας (διαβάστε παρακάτω) της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, η Περιφερειακή Διεύθυνση 1βάθμιας & 2βαθμίας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δηλώνει πως έχει λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες προφορική διαβεβαίωση πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Διαβάστε σχετικά παρακάτω.

ikariamag

ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων 16/02/11

Προς: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ΔΙ.Δ.Ε. Σάμου
Κοινοποίηση:, Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου, Σχολεία ευθύνης μας

Θέμα: «Απεργία των μέσων μεταφοράς μαθητών»

Η μεταφορά των μαθητών στα νησιά μας, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και δεν πρόκειται να δεχτούμε να μεταφερθεί αυτή η ευθύνη στους μαθητές και τους γονείς.

Μέχρι τώρα η Νομαρχία και από δω και στο εξής η Περιφέρεια, είναι υπεύθυνη για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που δεν έχει συμβεί αυτό, η Περιφέρεια φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι τα σχολεία υπολειτουργούν στο μέσο της χρονιάς. Το θέμα των συμβάσεων και της οικονομικής αποζημίωσης των επαγγελματιών που αναλαμβάνουν την μεταφορά, οφείλει άμεσα να το λύσει η πολιτεία και οι τελευταίοι έχουν κάθε δίκιο να διεκδικούν από τον εργοδότη τους να στέκεται με τη στοιχειώδη συνέπεια απέναντι τους.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της και με επίσημη ανακοίνωση της, να τοποθετηθεί στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μεταφορά των μαθητών και να ορίσει το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Απαιτούμε από τη ΔΙΔΕ Σάμου να δώσει άμεσα μια απάντηση για το αν θα καταμετρηθούν ή όχι, οι απουσίες των μαθητών τις μέρες που δεν θα υπάρχουν μέσα μεταφοράς. Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε εμείς οι φορείς ενός άδικου εκβιασμού προς γονείς και μαθητές.  Η ευθύνη για το αν και πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς μέσα μεταφοράς, ανήκει εξολοκλήρου στην Περιφέρεια και την ΔΙΔΕ και δεν θα επιτρέψουμε να μετακυληστεί στους εκπαιδευτικούς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας

                                                                                              Πετράκης Βασίλης                                      Δάμαλος Χρήστος
 

ikariastore banner