Τι γίνεται με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στην Ικαρία

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα, τι λένε οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων, ποια η σχετική επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι αυτοκινητιστές που έχουν αναλάβει την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολειά του νησιού μας έχουν καταθέσει στους αρμόδιους την κατάσταση που βρίσκονται! Απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο, συμβάσεις για την νέα χρονιά δεν έχουν υπογράψει, πληρώνουν ΦΠΑ σε τιμολόγια του κράτους από τα οποία χρήματα δεν έχουν παραλάβει, μετά τις πλημμύρες και τις ζημιές στους δρόμους μεταφέρουν τα παιδιά με ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο! Ρωτούν και ξαναρωτούν τι θα γίνει και ξεκάθαρη απάντηση δεν παίρνουν. Πριν από 15 ημέρες προειδοποίησαν ότι στις 14/2 θα σταματήσουν τις μεταφορές των μαθητών κάτι το οποίο έκαναν πράξη αφού τίποτα δεν δόθηκε!

Ο δήμαρχος Ικαρίας Χ. Σταυρινάδης στις 11/2/2011 έστειλε υπόψη του Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή (υπενθυμίζουμε ότι για την τρέχουσα χρονιά η Περιφέρεια έχει αναλάβει το θέμα των μεταφορών, ενώ από του χρόνου θα το αναλάβουν οι δήμοι), την παρακάτω επιστολή:

Σας γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα με τους αυτοκινητιστές που μεταφέρουν τα παιδιά στα Σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία).

Επειδή  έχουν να πληρωθούν από το 2009, απειλούν με άμεση διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, γεγονός που θα αναστατώσει ολόκληρη την κοινωνία της Ικαρίας.

Παρακαλούμε να δώσετε άμεση και οριστική λύση στα αιτήματά τους, τα οποία θεωρούμε δίκαια, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των Σχολείων του νησιού μας.

 

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις, οι πρόεδροι των παραπάνω Συλλόγων της Β. Ικαρίας δηλώνουν χαρακτηρίστηκα: «τα παιδιά μας δεν φταίνε πουθενά …αν δεν αποκατασταθεί  η εύρυθμη λειτουργία του εγχειρήματος μεταφοράς των μαθητών οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές. Το οφείλουμε στα παιδιά μας» .

Το Υπουργείο Παιδείας προώθησε στο παρελθόν τις συνενώσεις των σχολείων αναλαμβάνοντας την υποχρέωση (δέσμευση) να μεταφέρονται οι μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης με έξοδα και ευθύνη του Υπουργείου! Επίσης το Υπουργείο σχεδιάζει την περαιτέρω συνένωση των νηπιαγωγείων!

ikariamag

ikariastore banner