Τα παιδιά ζωγράφισαν για τα ζώα της Ικαρίας

Ο διαγωνισμός, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) και το Dogs Trust το Νοέμβρη, είχε μεγάλη επιτυχία, αφού σε αυτόν συμμετείχαν 173 μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κηρύκου, το 2ο Δημοτικό του Αγίου Κηρύκου, το 1ο Δημοτικό Ραχών και τα Δημοτικά Σχολεία του Καραβοστάμου και Αγίου Πολυκάρπου Ικαρίας.

Τα παιδιά των μικρότερων τάξεων που συμμετείχαν έπρεπε να ζωγραφίσουν για τα ζώα (τα χαρούμενα και τα λυπημένα), ενώ το θέμα για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων το θέμα ήταν τα ζώα στην Ικαρία.

Οι υποψηφιότητες κρίθηκαν στην Αθήνα από μια εθελοντική ομάδα φιλόζωων υπό την καθοδήγηση της Carol McBeth του Dogs Trust. Το επίπεδο των καλλιτεχνικών δημιουργιών ήταν εξαιρετικό και οι κριτές δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν για τους νικητές.

Η Carol McBeth σχολίασε «Η κατανόηση των αναγκών των ζώων ήταν εμφανής σε όλες τις συμμετοχές και ήταν προφανές ότι τα παιδιά συμπαθούν τα ζώα. Η νεότερη γενιά στην Ικαρία μας δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο και λαμπρότερο μέλλον για τα ζώα στο νησί».

Είκοσι τέσσερις συμμετοχές επελέγησαν να παραλάβουν βραβεία με ένα από αυτά να αφορά την κορυφαία συμμετοχή. Το βραβείο αυτό κέρδισε η Μαρία Βασιλείου, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου.

Η διάκρισή της οφειλόταν στο συνδυασμό του καλλιτεχνικού της έργου με ένα συνοδευτικό κείμενο, που αφορούσε την ιστορία εγκαταλελειμμένων στο σχολείο κουταβιών και την ιστορία ενός σκύλου, τον οποίο βλέπει τακτικά, να ζει μια άθλια ζωή, αφού είναι διαρκώς δεμένος με μια αλυσίδα.

Οι τελετές απονομής των βραβείων κανονίστηκαν για τα μεν σχολεία του Αγίου Κηρύκου στις 17 Φεβρουαρίου (στο παλαιό κτίριο του Δήμου Αγίου Κηρύκου) και για τα άλλα σχολεία στο Πνευματικό Κέντρο Ραχών στις 18 Φεβρουαρίου.

Οι τελετές απονομής βραβείων στον Άγιο Κήρυκο
Ειδικοί καλεσμένοι ήταν η May και η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου από τη Σχολή Σκύλων – Οδηγών Τυφλών Λάρα (www.laraguidedogs.gr). Η Ιωάννα – Μαρία, που είναι τυφλή εκ γενετής, έδωσε μια ενημερωτική ομιλία σχετικά με το πώς η συνεργασία της με την May τη βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής της και την ικανότητά της να κινείται και να ζει φυσιολογικά.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και χάρηκαν με την παρουσία της Μay. Μετά από διάφορες παρουσιάσεις, δόθηκαν τα βραβεία των οκτώ νικητών από την Ιωάννα – Μαρία.

Η τελετή απονομής βραβείων στο Χριστό Ραχών
Περίπου εβδομήντα γονείς και παιδιά παρακολούθησαν την τελετή και την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερη χαρά για όλους, όταν γονείς και παιδιά, έφτασαν εκεί ταξιδεύοντας από τον Καραβόσταμο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η May και η Ιωάννα – Μαρία γοήτευσαν το κοινό με μια επίδειξη προσπέλασης διαφόρων εμποδίων, που είχαν τοποθετηθεί στην αίθουσα. Η May έδειξε πώς μπορεί να βρει και να δείξει στην Ιωάννα – Μαρία μια καρέκλα οδηγώντας την σε αυτή και τοποθετώντας το κεφάλι της πάνω σε αυτή. Τρία παιδιά, των οποίων δέθηκαν τα μάτια, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του να οδηγηθούν γύρω από τα εμπόδια στην αίθουσα από τη May.

Συνολικά δόθηκαν δεκαέξι βραβεία από την Ιωάννα – Μαρία. Η βραδιά τελείωσε με τα παιδιά να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι σχετικό με τη φροντίδα των ζώων, το οποίο ακολούθησε μια παρουσίαση για την ευημερία των ζώων.

zoosos.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr