Τα ζώα στην Ικαρια δυστυχώς δε χαίρουν μεγάλης εκτίμησης απ' όλους... Οι καταγγελίες κάθε χρονο για τα σκυλιά στις ποριές και στα βαρέλια δεν ειναι λίγες, και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου σπάνια απολαμβάνει παρέα ανθρώπινη, σπίτι ζεστό και χάδια στο νησί

Σε ένα νησί όπως η Σάμος, όπου οι άνθρωποι συμβιώνουν αρμονικά με ζώα μοναδικά εδώ και αιώνες, σε μια κοινωνία που δηλώνει φιλόζωη και ευαισθητοποιημένη, 130 αδέσποτα σκυλιά είχαν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς τροφή, στέγη και περίθαλψη.

Ξεκινάει την Παρασκευή 29/6 με πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντών φιλόζωων της Ικαρίας πρόγραμμα στειρώσεων για τα κατοικίδια του νησιού. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στην ερευνητική βάση του Αρχιπελάγους στις Καστανιές Ραχών και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 1/7 και ώρες 9-5.

Ο διαγωνισμός, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) και το Dogs Trust το Νοέμβρη, είχε μεγάλη επιτυχία, αφού σε αυτόν συμμετείχαν 173 μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κηρύκου, το 2ο Δημοτικό του Αγίου Κηρύκου, το 1ο Δημοτικό Ραχών και τα Δημοτικά Σχολεία του Καραβοστάμου και Αγίου Πολυκάρπου Ικαρίας.

ikariastore banner