Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ΦΠΑ

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις της αντιπροσωπείας των φορέων του Αιγαίου με πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, συμμετείχαν χθες και σήμερα οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής και κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης.

Αναλυτικότερα η αντιπροσωπεία των φορέων του Αιγαίου με επικεφαλής τους δύο Περιφερειάρχες, συναντήθηκε χθες διαδοχικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εξασφαλίζοντας τις διαβεβαιώσεις τους ότι υποστηρίζουν το αίτημα των Αιγαιοπελαγιτών για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Σήμερα η αντιπροσωπεία των φορέων του Αιγαίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι με τη σειρά τους τάχθηκαν κι αυτοί αλληλέγγυοι στο αίτημα της αντιπροσωπείας. Μάλιστα και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν πως η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στο ΦΠΑ, αποτελεί το ελάχιστο αντιστάθμισμα στα δεδομένα μειονεκτήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νησιωτικός χώρος.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, μετά το τέλος των συναντήσεων δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά τους, σχολιάζοντας τη σημασία της εξασφάλισης της υποστήριξης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, που δίνει άλλη δυναμική στις διεκδικήσεις των φορέων του Αιγαίου.

Εντω μεταξύ, Σχολιάζοντας το ζήτημα της απαξίωσης συνάντησης αντιπροσωπείας φορέων του Αιγαίου με τους Οικολόγους Πράσινους, η εκπρόσωπος των ΟΠ Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:
«Ενημερωθήκαμε ότι αντιπροσωπεία από φορείς του Αιγαίου συναντήθηκε με κόμματα που δεν υφίστανται καν ως κοινοβουλευτικές δυνάμεις στην Βουλή και απαξίωσε να συναντηθεί με τους Οικολόγους Πράσινους, παρόλο που δυνάμεις μας κατέχουν έδρα και στα δύο περιφερειακά συμβούλια, για το ζήτημα αυτό συμμετείχαμε στην ευρεία συνάντηση στην παλαιά βουλή, σε αντίστοιχες με τοπικά Επιμελητήρια έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τα νησιωτικά προβλήματα ενώ έχουμε υποβάλλει και σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την απάντηση της οποίας αποδεικνύεται ότι όντως είναι απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης η μείωση ή όχι του ΦΠΑ στα νησιά. Σε ένα θέμα που απαιτείται διαβούλευση και συγκλίσεις, θεωρούμε πολιτικό λάθος τη μη πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων.
 
Προφανώς αναγνωρίζεται ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα έξω από το σημερινό πολιτικό σκηνικό, που έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση των πολιτών, οπότε θα εκλάβουμε τη μη κλήση μας σε συνάντηση ως τίτλο τιμής. Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε δημιουργικά να παλεύουμε για το καλό των νησιών μας, συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο και με την είσοδο μας στη νέα Βουλή θα δώσουμε διέξοδο και προοπτικές στην ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας με μια νέα φρέσκια πρόταση στο σάπιο πεπερασμένο πολιτικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».