Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Υγείας στην Ικαρία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΡΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΗ  στις 9 το βράδυ

στην Πλατεία του ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ

Με τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, καταρχήν καταργεί 3.000 κρεβάτια και 330 κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον, παραχωρεί 500 κρεβάτια για να τα εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Ενδεικτικά άμεσες επιπτώσεις στην επαρχία μας, από αυτά που έχει ανακοινωθεί: Το νοσοκομείο της Ικαρίας εντάσσεται διοικητικά στο Νοσοκομείο της Σάμου. Μειώνονται κατά 8 τα κρεβάτια (συνεπώς μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός του αναγκαίου προσωπικού). Ανοίγει ο δρόμος για μετακίνηση προσωπικού. Ανοίγει ο δρόμος για υποβάθμιση του Κ.Υ. Ευδήλου.

Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην Υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες.

Ούτε ώρα χαμένη. Η υγεία μας κινδυνεύει.

Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της κοινωνικής συμμαχίας για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού.

Παλεύουμε για

αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας

που θα απολαμβάνουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας στο χώρο της υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

 

ikariastore banner