Έντονη παραμένει η δυσαρέσκεια – αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας αφού για μια ακόμα φορά το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών είναι χωρίς γιατρό. Βλέπουμε την φροντίδα Υγείας που δικαιούμαστε να συνεχίζει να είναι ανύπαρκτη στην Περιοχή μας και εδώ και χρόνια διαχρονικά πανάκριβο εμπόρευμα.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτώβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστού Ραχών εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή μας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας.

Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση απόφασης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για μετακίνηση των αγροτικών των Π.Ι. Ραχών και Μαγγανίτη στο Κ.Υ. Ευδήλου, (για άλλη μια φορά) χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση των μετακινούμενων γιατρών.

ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΣΤΟ Π.Ι. ΡΑΧΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΧΑΜΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Τα περιφερειακά ιατρεία Ραχών και Καρκιναγρίου στην Ικαρία, εδώ και 8 μήνες αδυνατούν να λειτουργήσουν, γιατί δεν έχουν ιατρικό προσωπικό, ούτε καν αγροτικό γιατρό.

Στην περιοχή μας, μια περιοχή που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να παρέχεται από Κέντρο Υγείας πλήρως στελεχωμένο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής, υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας στο σπίτι, προστασία της μητρότητας, τα δύο περιφερειακά ιατρεία Ραχών και Καρκιναγρίου συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το Περιφερειακό ιατρείο Ραχών αλλά και όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Ικαρία καθώς και οι παροχές Υγείας, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Οι επιπτώσεις των περικοπών στην υγεία που επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική απειλούν πλέον σοβαρά τις ζωές των κατοίκων, ενώ το πρόβλημα γιγαντώνεται στα νησιά του Αιγαίου, λόγω των ελλείψεων στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση και την αυξημένη τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες. Ειδικότερα στην Ικαρία όπου τα φημισμένα πανηγύρια του νησιού λαβαίνουν χώρα σε κάθε γωνιά του, με πλήθος κόσμου να συρρέει σε αυτά και τις δεδομένες δυσκολίες του οδικού δικτύου, «από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα» υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα 5 Μαρτίου 2014 στο Περιφερειακό ιατρείο Ραχών για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το Περιφερειακό ιατρείο Ραχών αλλά και όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Ικαρία καθώς και οι παροχές Υγείας, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των δημοτών Ραχών από την αγροτικό γιατρό Ελευθερία Ρίζου, το δήμαρχο Ικαρίας Χρήστο Σταυρινάδη και το φαρμακοποιό στο Χριστό Ραχών Νίκο Αφιανέ σχετικά με το ζήτημα του πλαφόν στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων στις Ράχες

Σελίδες

ikariastore banner