ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγ.Κήρυκο & Εύδηλο Ικαρίας (26/9/12)

1-3: Άγιος Κήρυκος, 4-6: Εύδηλος

Η απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 και χαιρετήθηκε από το δήμαρχο, το δημοτικό σύμβουλο της ΑΣΠΙ και εκπρόσωπο της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Συσπείρωσης.

Οι πρόεδροι των Ε.Λ.Μ.Ε. και Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων και του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου μίλησαν για τα αμέτρητα προβλήματα που συσσωρεύονται και διογκώνονται στους χώρους παιδείας και υγείας που δραστηριοποιούνται αλλά και γενικότερα στο ήδη προαποφασισμένο νέο πακέτο μέτρων.

Τα αγαθά της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας έχουν οριστεί εδώ και καιρό ως κρατικές σπατάλες. Το νοικοκύρεμα συνεπάγεται συγχωνεύσεις, ελλείψεις, μεταφορά του κόστους στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Κανένας από τους τρεις ομιλητές δε στάθηκε πολύ στα νούμερα γιατί είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι δεν συγκεντρωνόμαστε για να μας πιάνει ομαδική κατάθλιψη ούτε για να συζητάμε για τα νέα μέτρα και να βουρκώνουμε.

Για άλλη μια φορά, οι προεκλογικές υποσχέσεις αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και ότι αν δε θέλουμε να γίνουμε δούλοι στην ίδια μας τη χώρα θα πρέπει να αγωνιστούμε. Ο αγώνας (αναφέρθηκε η διπλή συγκέντρωση σε Άγιο και Εύδηλο) πρέπει να είναι παρατεταμένος αλλά κυρίως ενωτικός.

Απεργιακή συγκέντρωση έγινε και στον Εύδηλο (φωτο 4-6) όπου οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ. Οι εκπρόσωποί τους μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στην ‘Ελλάδα του Μνημονίου και τόνισαν με τη σειρά τους, την ανάγκη για αγωνιστική συμμετοχή του κόσμου.

Η μέχρι στιγμή εικόνα από το νησί δείχνει ότι η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στην απεργία  ήταν σχεδόν καθολική.

ikariamag.gr

Ανακοινώσεις μετά τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 26/9:
- ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner