Το Π.Α.ΜΕ για την Απεργία της 12ης Νοέμβρη στον Άγ.Κήρυκο Ικαρίας

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι έδωσαν μαχητικό και δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Αγ.Κηρύκου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των εργαζομένων πχ σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα όπως στις κατασκευές (τουριστικό καταφύγιο κ.α.) απέργησαν. Επίσης τα περισσότερα καταστήματα της περιοχής παρέμεινα κλειστά, έπειτα από το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απεύθυναν: εκ μέρους της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Μαρία Καραδεμίρη, εκ μέρους του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας ο Μιχάλης Τσάκαλος, εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας ο Φανούρης Καρούτσος, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας – Φούρνων η Ευαγγελία Λάκκα, το μέλος της Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ρούσσος,  ενώ την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης έκανε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Βάσω Βρυνιώτη.

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν: «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Αποφασιστικά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Στην κόλαση που διαμορφώνουν όλοι αυτοί, για μας και τα παιδιά μας, ο αγώνας για την ανατροπή τους γίνεται καθήκον μας. Η διέξοδος των εργαζομένων βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, αυτής της οικονομίας.  Είναι ώρα να παλέψουμε για  το δικό μας δρόμο ανάπτυξης.

Ο οργανωμένος αγώνας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΕΚΣ που φέτος κλείνει 80 χρόνια ζωής και δράσης, η 16χρονη καθημερινή δράση του ΠΑΜΕ, είναι δύναμη ελπίδας και προοπτικής. Βαδίζουμε στο δρόμο της απειθαρχίας και της ανυπακοής τόσο ενάντια στα μέτρα και στις κυβερνήσεις τους όσο και στην εξουσία των μονοπωλίων. Σήμερα δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας και λέμε ότι δε θα σταματήσουμε εδώ. Δηλώνουμε τη διάθεση μας να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δε θα ζήσουμε ούτε με παλιά αλλά ούτε και με νέα μνημόνια. Παλεύουμε ενάντια σε κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα συνοδοιπόρους της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, ενάντια σε Ε.Ε. και κεφάλαιο, για άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών, και για μια κοινωνία που θα μπορεί να ικανοποιήσει τα σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας.

Το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», εκφράζει την κατεύθυνση και το δυναμισμό που πρέπει να έχουν οι αγώνες μας.»
Κάλεσμα έγινε για τις 23 Νοέμβρη στις 9 το πρωί έξω από το δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου στην δίκη των 17 απολυμένων, εργαζομένων, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και αιρετών για συνδικαλιστική και λαϊκή δράση που ανέπτυξαν στο γηροκομείο Ικαρίας, σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο νησί μας για το ακτοπλοϊκό, για να μη κλείσουν δημόσιες υπηρεσίες κ.α. Απαιτούμε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι δίκες. Να αθωωθούν οι συνάδελφοι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους.

Επίσης εκφράστηκε αλληλεγγύη και στήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Καταδικάστηκαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αυτές και απαιτήθηκε άμεση στήριξη για όσο μένουν στα νησιά και τη χώρα μας. Τέλος καλέστηκε ο Ικαρίωτικος λαός, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς να συμβάλουν τόσο με τον αγώνα τους όσο και με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στο Εργατικό Κέντρο Σάμου για να διανεμηθούν στους πρόσφυγες..

Διαβάστε στο παρακάτω επισυναπτόμενο αρχείο το ΨΗΦΙΣΜΑ της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015:

Συνοδευτικά Αρχεία: