H Γραμματεία Ικαρίας - Φούρνων του Π.Α.ΜΕ για την Απεργία της 8ης Δεκέμβρη

Εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Κηρύκου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν τα σωματεία: Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας & Φούρνων, Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας-ΟΓΕ, Ε.ΤΕ.ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας, Μισθωτοί Συνταξιούχοι Ικαρίας-Φούρνων, Ξενοδοχοϋπαλληλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ,με επικεφαλής τον Δήμαρχο του νησιού.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών-Εμπόρων Δήμου Ικαρίας χαιρέτισε ο Μ.Τσάκαλος, τονίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει το 24% του Φ.Π.Α στα νησιά μας. Εκ μέρους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ο Η.Ρούσσος σημείωσε ότι δρομολογούν: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%, Σ.Σ.Ε στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική  καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων Φ.Καρούτσος όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Στηρίζουμε,  στεκόμαστε   αλληλέγγυοι   στον   πολυήμερο, δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, που παρ’ όλες τις μεθοδεύσεις και την επιστράτευση   του   κοινωνικού   αυτοματισμού   αντέχουν   και   παλεύουν   για   ταδικαιώματά τους ενάντια στους εφοπλιστές και στη βάρβαρη φοροληστρική πολιτικήτης κυβέρνησης…Χαιρετίζουμε  τον  7μηνο αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο   Athens   Ledra,  που   κόντρα   σε   όλες   τις   προβλέψεις   της μεγαλοεργοδοσίας είναι ακόμη στο δρόμο τους αγώνα, ενωμένοι, αποφασισμένοι να τσακίσουν τα σχέδια όσων θέλουν να τους στείλουν ταπεινωμένους σπίτι τους… Ο δρόμος είναι ένας: αγώνας οργανωμένος, μαζικός, ενιαίος, μαχητικός, μέσα από τα σωματεία μας, τις Λαϊκές Επιτροπές & τους Μαζικούς φορείς, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για την ανάκτηση όλων των απωλειών… Η   κλιμάκωση   της   αντιλαϊκής   επίθεσης   σε   βάρος   των   εργατικών,   λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και ταυτόχρονα η όλο και πιο βαθιά ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους είναι οι δύο όψεις τηςίδιας αντιλαϊκής πολιτικής… Να μην δεχτούμε η χώρα μας, τα  λιμάνια μας, τα νησιά μας, τα αεροδρόμια ναγίνουν βάσεις και ορμητήρια για τις ιμπεριαλιστικές σφαγές και τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό, κρέας για τα κανόνια τους… Η υπεράσπιση   των   δικαιωμάτων   που   έχουν   απομείνει,   η παρεμπόδιση   της   αντεργατικής   επίθεσης   που   συνεχίζει   να   κλιμακώνεται,   απαιτεί αγώνες που θα έχουν επιθετικό χαρακτήρα… Αγώνες για την ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτοί οι αγώνες απαντάνε σήμερα στα πραγματικά μας συμφέροντα. Αυτοί μόνο   μπορούν   να   βάλουν   φρένο   στην   επιθετικότητα   του   κεφαλαίου   και   των κομμάτων τους… Το φωνάζουμε δυνατά για να το πάρουνε χαμπάρι, δείχνουμε τη δύναμή μας: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη…»

Στη συνέχεια ακολούθησε ανάγνωση του κειμένου στήριξης στον πολήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών καθώς και το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης σε Ικαρία και Σάμο.

Συνεχίζουμε ταξικά, μαχητικά, με μεγαλύτερο πείσμα στις επόμενες απεργιακές μάχες και καθημερινούς  αγώνες.  Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδηση και τη ζωή μας τα παλιά και νέα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μας θέλουν σκλάβους και με σκυμένο το κεφάλι.

ikariastore banner