ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ένταση σήμερα στον ΧΑΔΑ Ευδήλου για τα απορρίμματα

Φωτογραφία από το αρχείο του ikariamag

Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του νησιού μας είναι πάντα στην επικαιρότητα προκαλώντας αντιδράσεις των κατοίκων όπου αυτά μεταφέρονται.  Το κλείσιμο του γεμάτου πια ΧΑΔΑ Αγ. Κηρύκου δημιουργεί προβλήματα και  η μεταφορά τους σε άλλους ΧΑΔΑ κινητοποιεί τους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε την εξής εικόνα:

Τα απορριμματοφόρα του δήμου Ικαρίας που είναι επιφορτισμένα να μεταφέρουν τα σκουπίδια του Ευδήλου και των Ραχών βρέθηκαν στον Αγ. Κήρυκο τις προηγούμενες ημέρες, φόρτωσαν τα σκουπίδια της περιοχής και κίνησαν για τον ΧΑΔΑ του Ευδήλου όπου από εχτές το βράδυ κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν το ξεφόρτωμά τους.

Η αστυνομία ήταν πάλι παρούσα (προληπτικά, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει) και σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, προέκυψε ακόμα και το ενδεχόμενο της εισαγγελικής παρέμβασης αν δεν ξεφορτώνονταν τα απορρίμματα. Τελικά το απορριμματοφόρο φαίνεται να αποχώρησε γεμάτο.

Επαναλαμβάνουμε, το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών (;) δεν είναι μόνο θέμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής αλλά όλων μας! Πίεση πρέπει να ασκήσουμε και στους εαυτούς μας, με το να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση, να δημιουργούμε κομπόστ με τα οργανικά, να γνωρίζουμε τι κάνουμε με τα μπάζα, τι κάνουμε με τα παλιά οχήματα μας, με τις μπαταρίες, τις ηλεκτρικές συσκευές και να πιέζουμε τον δήμο σε καθημερινή βάση να ξεκινήσει τις υποδομές για τα παραπάνω. Η λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης θα έρθει όταν όλοι μαζί ενημερωθούμε και κάνουμε πράξη αυτά που γίνονται σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

Μπορούμε! Αλλιώς το πρόβλημα θα μεγαλώνει και θα μας δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

ikariamag.gr