Ρεπορτάζ: Φύτεμα… σκουπιδιών

Πριν από λίγες μέρες σας δείξαμε την κατάσταση του ΧΑΔΑ Καταφυγίου (σήμερα ξεκίνησε κατάληψη, διαβάστε εδώ). Και με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων, καλό είναι να πάμε και μια βόλτα από το Φύτεμα στον Εύδηλο.

Η κατάσταση κι εκεί είναι ενδεικτική αν δει κανείς τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ:

Τα σκουπίδια και τα πλαστικά μένουν πεταμένα μήνες χωρίς ανακύκλωση ή στοιχειώδη διαχείριση, φτάνουν μέχρι το ποτάμι μολύνοντας την ατμόσφαιρα σε κάθε επίπεδο.

Και όλα αυτά όσο συζητείται η προοπτική μεταφοράς των σκουπιδιών από τον Άγιο στο Φύτεμα. Να επισημάνουμε ότι η πρόταση του δήμου Ικαρίας για ένα τοιχίο στο τέλος του σκουπιδότοπου (προς το ρέμα κυρίως) δεν είναι λάθος αρκεί να μην θεωρηθεί ως αναβάθμιση του ΧΑΔΑ και στέλνουμε κι άλλα. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτούμε ότι τα όλα αυτά τα σκουπίδια είναι δικά μας, εμείς τα δημιουργούμε! Με ευαισθησία, με υπευθυνότητα, θα πρέπει να τα διαχειριστούμε, το χρωστάμε σε εμάς αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές.

Εμείς απλώς καταγράφουμε τις συνθήκες, ελπίζοντας τόσο τα σκουπίδια όσο και οι ζωές μας να μην μείνουν… έρμαια του Καιρού.

ikariamag.gr| από, για & με αφορμή την Ικαριά!

ikariastore banner