Πώς πήγε η επίσκεψη του Δημάρχου & συμβούλων της Ικαρίας στις Βρυξέλλες

Δελτίο τύπου

Στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες στις 29-30/5/12,  μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Kας. Ρόδης Κράτσα, ο Δήμαρχος Ικαρίας Κος. Χρήστος Σταυρινάδης, ο Αντιδήμαρχος κος. Αλέξανδρος Σκάρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων που μετείχαν στην συνάντηση,  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τις δυνατότητες συνεργασίας με την Επιτροπή των Περιφερειών, στις αρμοδιότητες της οποίας είναι η ανάπτυξη των περιφερειών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις επιμέρους συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα του νησιού μας σε επίπεδο υποδομών και τουρισμού και αντίστοιχα διερευνήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους και προτάσεις για ανάπτυξη.

Ειδικότερα, οι συνεργασίες που επετεύχθησαν με τον Κο. Πανταζάτο, Υπεύθυνο για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, την Κα. Καράβολα, Εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες και συντονίστρια της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, αποτελούν αφετηρία για μια άμεση και πληρέστερη πληροφόρηση του Δήμου Ικαρίας σχετικά με τις αποφάσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αντίκτυπο στο νησί μας.  Επίσης,  ο κος. Πανταζάτος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί σύντομα την Ικαρία προκειμένου να αξιολογήσει και ο ίδιος τα ειδικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους κατοίκους, έτσι ώστε να μπορεί να προωθήσει με τον καταλληλότερο τρόπο την επίλυση τους.

ikariastore banner