Περίπου στις 10.45 το βράδυ της Παρασκευής 11/6 εκδηλώθηκε φωτιά, από άγνωστη ακόμα αιτία στον λόφο Βούνιο, μερικά μέτρα πάνω από τα τελευταία σπίτια του Αγίου Κηρύκου.

Το Επαρχείο Ικαρίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 20.04.2016 στην περιοχή του Κιονίου Ικαρίας.

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στην Ικαρία βρίσκει την περιοχή Μονοκάμπι - Νέγια σύμφωνα με ανεπίσημα ακόμα στοιχεία με 450 περίπου στρέμματα καμμένης αγροτικής έκτασης καθώς και μία αγροικία και 4 βάρκες (!) κατεστραμένα από τη φωτιά. Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τη ζημιά που προκλήθηκε.

Υπο έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που αναζωπυρώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του ραντάρ, προς τη μεριά του Περδικού. Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης και τέθηκε επιτυχώς υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε σε μερικές εστίες της λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με αφορμή την προχθεσινή φωτιά στο Περδίκι, είπαμε να κοιτάξουμε λίγο τους αριθμούς των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια. Από τα στατιστικά του υπουργείου που προκύπτουν από 15.000 πυρκαγιές της τελευταίας τριακονταετίας, εξάγεται ένα πολύ χρήσιμο συμπέρασμα.

Πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους,τα ξημερώματα στις γύρω περιοχές από τον οικισμό Περδίκι στην Ικαρία. Παρά την χαμηλή βροχόπτωση και τις προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά έχει ακόμα εστίες, όμως έχει τεθεί υπο έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 21:30 στη Χώρα των Φούρνων, πιθανότατα από στύλο της ΔΕΗ. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι εντάσεως 8 μποφόρ και γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε, έφτασε στο βουνό και πέρασε μέχρι τον οικισμό Καμπί όπου απειλεί κατοικίες. Στο νησί σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και Εθελοντές από την Ικαρία.
 

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη στιγμή που προσπαθήσαμε να θυμίσουμε ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει και η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει, και εκδηλώθηκε η φωτιά κοντά στο Αυλάκι.

Σε 20 μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι ζητούμενο, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνεδριάσεις των αρμόδιων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Άγιος Κήρυκος, Αύγουστος. Τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου ξυπνήσαμε αντικρίζοντας ένα πελώριο σύννεφο καπνού που στροβιλιζόταν και απλωνόταν στα Β.Α. Μια απέραντη έκταση καιγόταν κι η πυρκαγιά με ανησυχητική ταχύτητα άπλωνε παντού τα πλοκάμια της. Το Γλαρέδο, το Χριστό και άλλα χωριά, ως το μεσημέρι απειλούνται άμεσα. Οι φλόγες κατηφόριζαν διαρκώς, έγλυφαν τα φαράγγια, περιζώνανε τα χωριά.

Σελίδες

ikariastore banner