Φωτιά στην Ικαρία

Πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους,τα ξημερώματα στις γύρω περιοχές από τον οικισμό Περδίκι στην Ικαρία.  Παρά την χαμηλή βροχόπτωση και τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και ελικόπτερου της πυροσβεστικής το οποίο συμμετείχε στην προσπάθεια, η φωτιά έχει ακόμα εστίες.  Ομως έχει τεθεί υπο έλεγχο. Να σημειώσουμε ότι οι οικισμοί της περιοχής δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά  ξέσπασε γύρω στις 4:30 το πρωί από καλώδιο της ΔΕΗ ενώ τις πρώτες πρωινές ώες απειλήθηκαν και σπίτια στη περιοχή Λεφάτο. Η ομίχλη και ο δυνατός νοτιάς εμποδίζουν την πυρόσβεση από αέρος και ξηράς, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια.

 

Ώρα 21:15. Η φωτιά στην περιοχή Περδικιού βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο (σύμφωνα με την ενημέρωση από τους πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή). Οι φωτιές εν γένει τίθενται υπό πλήρη έλεγχο όταν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αναζωπύρωσης και έχουν αναχωρήσει όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης (που αυτό μπορεί να συμβεί και μετά από τρεις ημέρες).  Οι νοτιάδες έχουν υποχωρήσει αισθητά (κάτι που βοηθά στην μη αναζωπύρωση εστιών) και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατοίκων έχουν καεί περί τα 500 στρ. δασικής έκτασης. Επίσημα στοιχεία θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

ikariamag.gr