ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 Οι πυργκαγιές στην Ικαρία το 2012. Προσοχή στη νέα περίοδο. Διαβάστε εδώ.

κ. Περιφερειάρχη,

Σε 20 μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι ζητούμενο, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνεδριάσεις των αρμόδιων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Πέρα από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ο προβληματισμός για τη φετινή περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένου ότι το αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο παραμένει σε αρκετές περιοχές σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου στο οποίο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα για το νησί της Χίου, το οποίο υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από την περσινή πυρκαγιά, θα έπρεπε να έχουν εδώ και καιρό εντοπιστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να έχει συγκληθεί το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο.

Προκειμένου συνεπώς να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να καταγραφούν τα προβλήματα και να υπάρξει χρόνος για να αντιμετωπιστούν, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την έγκαιρη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ikariastore banner