Η φετινή 26η Ιουνίου, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, συναντά την Ελλάδα σε φάση εδραίωσης της εξάρτησης ως καθημερινό τρόπο ζωής και αντίληψης των πραγμάτων. Με τις τηλεοπτικές οθόνες μαύρες, να συμβολίζουν αυτό που επιχειρείται σε βάρος του τόπου και των ζωών μας.

Είμαστε ενήμεροι για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας λόγω της συστηματικής τακτικής της κυβέρνησης να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντί τους.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας καθώς και τους τρίτεκνους ότι η κυβέρνη-ση αιφνιδιαστικά προχώρησε σε κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 414 Β/ 22-2-2013) αλλάζοντας τα δικαιολογητικά και κατεβάζοντας τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση τροφίμων όπως φαίνεται στον παρακάτω ΠΙΝΑΚΑ.

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων της Ευρωπαϊκής ένωσης - μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - από τον Δήμο Ικαρίας . Οι ποσότητες των διανεμόμενων τροφίμων έφθασαν στο νησί την Παρασκευή 8/2/2013 και την επομένη ξεκίνησε η διασπορά τους στις τρείς Δημοτικές Ενότητες του νησιού όπου και παρελήφθησαν από τους κατά τόπους υπεύθυνους διανομής .

Εγκλωβισμένοι στην ανεργία και αντιμέτωποι με την έλλειψη και της στοιχειώδους ακόμα ασφαλιστικής κάλυψης βρίσκονται οι εργαζόμενοι κυρίως του ιδιωτικού τομέα (οικοδόμοι - Τουρισμός - Ιδιωτικοί υπάλληλοι, κλπ) και στα νησιά μας. Οι οικογένειες μας μαστίζονται από τεράστια ανεργία, (που φτάνει π.χ μέχρι και στο 70% των εργαζομένων στις κατασκευές).

Η Βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Αγνή Καλογερή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων προς τον κ. Υπουργό Υγείας ερώτηση με θέμα: “Κραυγή αγωνίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σάμου και του Νοσοκομείου Ικαρίας ” (2545/04.10.12) και προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας & Εσωτερικών, αναφορά με θέμα “Επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ».

Σκοπός του ιδρύματος είναι η χορήγηση σε τρεις ή τέσσερις νέους αποφοίτους του Γυμνασίου του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας ή άλλων Γυμνασίων, αν τούτο καταργηθεί, οι οποίοι είναι οικονομικά αδύνατοι και κατάγονται από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας για σπουδές σε Ανώτατες Σχολές ή σε Παιδαγωγικές Ακαδημίες.

Tην παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά από συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Τις οριστικές αποφάσεις για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων «Φάρος», αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους μετόχους του, τους τοπικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα, την κοινή γνώμη, για την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει...

Σελίδες

ikariastore banner