Πρόβλημα με το Νήσος Μύκονος στην Ικαρία λόγω κακοκαιρίας

Το Νήσος Μύκονος μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων σήμερα Πέμπτη 11/8 τα κατάφερε με την δεύτερη και η καθυστέρηση ήταν μόνο των 15 λεπτών!

Σοβαρό πρόβλημα όμως προέκυψε κατά τη διάρκεια προσέγγισής του το μεσημέρι στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο. Ο δυνατός άνεμος μετατόπισε πλευρικά το πλοίο πριν αυτό σταθεροποιηθεί με τους κάβους του στο μόλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλεχτούν οι δύο του άγκυρες μεταξύ τους.

Με διαρκείς ελιγμούς, οι αλυσίδες τους ξεμπερδεύτηκαν αλλά η μία παρέμεινε στριφωμένη. Το πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι για λόγους ασφαλείας και άρχισαν οι προσπάθειες να ελευθερωθεί. Μικρό ταχύπλοο σκάφος ιδιώτη (το Λιμεναρχείο του Αγίου Κηρύκου δε διαθέτει πλωτό μέσο) προσπάθησε να προσεγγίζει το πλοίο ώστε το πλήρωμα του να βοηθήσει από θαλάσσης.

Ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος τους και μετά από τέσσερις περίπου ώρες αποφασίστηκε να κάνει μία ακόμη προσπάθεια στο λιμάνι του Ευδήλου. Ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα για λόγους ασφαλείας με την ελπίδα ότι ο άνεμος μικρότερης έντασης που πνέει εκεί θα επιτρέψει την αποκατάσταση και τη συνέχιση του ταξιδιού προς τον Πειραιά.

Επιστρατεύτηκαν λεωφορεία και όλοι οι επιβάτες που δε διέθεταν μεταφορικό μέσο μεταφέρθηκαν στον Εύδηλο. 

Θα σας ενημερώσουμε για νεώτερα.

Νέα Ενημέρωση:  Μετά τις 6 το απόγευμα το πλοίο έδεσε με προβλήματα και στον Εύδηλο όπου οι εντός εξέρχονται και οι εκτός εισέρχονται σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο λιμάνι του Ευδήλου με την ταλαιπωρία των επιβατών να είναι μεγάλη. Την δε «σκυτάλη» θα την παραδώσουν στους επιβάτες που περιμένουν στον Πειραιά, όταν το πλοίο αναχωρήσει από την Ικαρία.

20:15 Το πλοίο παραμένει στον Εύδηλο και αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αλυσίδα της άγκυρας του.

20:35 Το πλοίο μόλις αναχώρησε από Εύδηλο.

23:15 Προ ολίγου αναχώρησε από Μύκονο.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου

03:30 Το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανακοίνωση που έχει βγει μιλά για αναχώρηση στις 05:30.

06:45 Αναχώρηση από Πειραιά.

Δείτε το νέο προσωρινό δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος μετά τη χτεσινή καθυστέρηση, ΕΔΩ.

ikariamag

ikariastore banner