Περιφέρεια Β.Αιγαίου: Ένταξη στην πρωτοβουλία Συνεργασία

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια της προσπάθειάς της να ενισχύσει την ανάπτυξη και την προβολή των νησιών της στην παγκόσμια επενδυτική αγορά, εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία  SYNERGASSIA.

Η εταιρεία του Δημοσίου «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε» (Invest in Greece) είναι ο αρμόδιος φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. Η Πρωτοβουλία SYNERGASSIA αποτελεί ένα ευρύ πρόγραμμα -ομπρέλα, που καλύπτει ουσιαστικά το σύνολο των ενεργειών της παραπάνω εταιρείας για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, καθώς φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες με την εγχώρια και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους και προϊόντα που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Οι κυριότεροι στόχοι του SYNERGASSIA είναι:
• Η προβολή της Ελλάδος στην παγκόσμια επενδυτική αγορά.
• Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των περιφερειών
• Η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά και επαρκώς στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν στον Ελλαδικό χώρο.

Ένα παράδειγμα των επιτυχημένων δράσεων της εταιρείας είναι η πρόσφατη εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης, 15 -19 Ιουνίου 2011. Η αποστολή των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Κρήτη εντάσσεται στο πρόγραμμα SYNERGASSIA της «Invest in Greece» και διοργανώθηκε από κοινού με την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης, ενώ είχε την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 κατ’ ιδίαν συναντήσεις 80 περίπου επιχειρηματιών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με τους 35 διπλωμάτες  που βρέθηκαν στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις προαναφερόμενες συναντήσεις, αλλά και την πεποίθηση τους ότι θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασία.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια της συνεργασίας με την εν λόγο εταιρεία και μετά από αλληλογραφία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή με τον Διευθύνων Σύμβουλο της «Invest in Greece» επεδίωξε και κατέληξε σε συμφωνία ώστε να γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις και στην περιφέρεια μας οι οποίες θα έχουν ως στόχο να προβάλλουν την Π.Β.Α. στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, να αναδείξουν την επιχειρηματικότητα του Βορείου Αιγαίου και να στηρίξουν τους Έλληνες επιχειρηματίες στην σύναψη αμοιβαίων επωφελών συμφωνιών.