Την ενεργοποίηση Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για τα νησιά του Αιγαίου, προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση προς τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς των νησιών.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και της βελτίωσης της ενημέρωσης και της επικοινωνίας με τους πολίτες των νησιών, δημιουργήθηκε στον διαδικτυακό τόπο (ιστοσελίδα) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ειδική ενημερωτική ενότητα με θέματα που αφορούν τους τομείς του εμπορίου, της απασχόλησης και της δια βίου μάθησης καθώς και της βιομηχανίας, της ενέργειας και των φυσικών πόρων.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των σχημάτων που θα αποτελέσουν εν δυνάμει Ομάδες Τοπικής Δράσης της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, σας γνωστοποιούμε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα ανάρτηση στις ιστοσελίδες agrotikianaptixi.gr, ead.gr και alieia.gr του σχεδίου της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων που αφορά:

Συνάντηση στελεχών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), με εκπροσώπους Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΑΣ) πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Τοποθέτηση της Αγλαΐας Κυρίτση επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή, στη συζήτηση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος (αναπτυξιακό όραμα – στρατηγικός σχεδιασμός) στο Π.Σ. Β. Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΣΠΙ σας καλω­σο­ρί­ζει στο τρι­ή­μερο εκδη­λώ­σεων που ξεκινά απόψε με τίτλο: Ευη­με­ρία χωρίς ανά­πτυξη –από τη θεω­ρία στη πράξη. Ή πέρα από το δίλ­λημα: Ανά­πτυξη ή λιτότητα.

Βρε παιδιά, γίνεται να υπάρξει ευημερία μια κοινωνίας χωρίς ανάπτυξη; Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Τι είναι η από-ανάπτυξη; Τι σημαίνει ευημερία; Ποιος αναπτύσσει ποιόν;

Ζούμε σε έναν πλανήτη με πεπερασμένους πόρους και δυνατότητες. Σε αυτό τον κόσμο ωστόσο το καθεστώτος λυσσάει για συνεχή ανάπτυξη υποσχόμενο κοινωνική ευημερία. Αυτή η λύσσα προκάλεσε άλλη μια οικονομική φούσκα, που έσκασε πάνω μας, εντείνοντας την εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης. Η δε μαγική λύση που το σύστημα ξαναπροτείνει είναι το ίδιο αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης που προκάλεσε μια ακόμα καπιταλιστική κρίση.

Όλες οι έρευνες και μελέτες των τελευταίων ετών για το φαινόμενο της μακροζωίας στην Ικαρία και ιδιαίτερα η γνωστή επιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών που έγινε το 2009 από ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μυστικό της είναι κυρίως αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής των ικαρίων.

Η Τήλος είναι ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων. Τα γνωστά και σε μας προβλήματα της συγκοινωνίας το εξαιρούσαν από τον τουριστικό χάρτη της χώρας. Οι λίγοι τουρίστες που έφταναν εκεί αναζητούσαν την απόλυτη ηρεμία και την επαφή με τη φύση, ό,τι ψάχνουν και από τους γειτονικούς μας Φούρνους.

Σελίδες

ikariastore banner