Παρελθόν ο ΧΑΔΑ στο Καταφύγι (;)

Σημερινές εικόνες και ρεπορτάζ.

Ο σκουπιδότοπος του Καταφυγίου αποτελεί πλέον παρελθόν. Εδώ και λίγες μέρες έχουν αρχίσει οι εργασίες αποκατάστασης. Τα συρματοπλέγματα που κάλυπταν το λάκκο (για να συγκρατούν τα ελαφριά αντικείμενα που παρασύρονταν από τον αέρα) άρχισαν να απομακρύνονται. Τα σκουπίδια επιχωματώνονται και μόνο μια μικρή επιφάνεια προς τα ανατολικά είναι ακόμα ακάλυπτη.

Εκφράστηκε η άποψη από κάποιους να μην απομακρυνθεί αυτό το προστατευτικό δίχτυ πάνω από το λάκκο. Σε περίπτωση που κάποιο από τα απορριμματοφόρα λόγω βλάβης ή άλλου προβλήματος, κακοκαιρίας κλπ δεν θα μπορεί να ταξιδέψει ως τις Ράχες, να μπορεί να αδειάσει στο Καταφύγι. Ο Δήμος δε συμφώνησε και επίσημα πλέον, από αύριο Τρίτη τα σκουπίδια από το δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Κηρύκου θα μεταφέρονται στο Αριουλάκι.

Μένει να δούμε την υποδοχή, την αποδοχή ή μη των Ραχιωτών, τον προγραμματισμό των δρομολογίων και τέλος εάν ο Δήμος καταφέρει να υλοποιήσει τις δηλώσεις που ήταν και προεκλογικές εξαγγελίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών με πλοίο.

ikariamag.gr

ikariastore banner