ΠΑΠΙΣΤΑΝ TV: το κανάλι του Καρκιναγρίου Ικαρίας

Τι σκαρφίστηκαν τα πιτσιρίκια του σχολείου για να μαζέψουν χρήματα για ανθρωπιστικό λόγο. Δείτε το βίντεο!

Είναι αστέρια! Είναι κουκλιά, είναι πανέξυπνα, έχουν χιούμορ, ταλέντο και όρεξη. Λάμπουν. Είναι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρκιναγρίου! Και πριν σας πούμε περισσότερα να σας τα συστήσουμε:
Μαριάννα Πλύστακα (Β’ τάξη)
Γεώργιος Βατούγιος (Β’ τάξη)
Αναστασία Παναγιώτου (Γ΄τάξη)
Νικόλαος Βατούγιος (Γ΄τάξη)
Γεώργιος Βατούγιος (Δ΄τάξη)
Ευαγγελία Βατούγιου (Ε΄Τάξη)
Σοφία Βατούγιου (Ε΄Τάξη)
Σοφία Βατούγιου (Ε΄Τάξη)

Τα παιδιά λοιπόν, με τη βοήθεια των δασκάλων τους (Ευθυμία Θάνου, Ιωάννης Μυριοκεφαλιτάκης) έφτιαξαν το PAPISTAN TV! Ένα DVD-εκπομπή με θέμα τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.  Έγραψαν κείμενα, βρήκαν αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ και μέσα στη αίθουσα του σχολείου τους έστησαν τα πολλαπλά σκηνικά τους. Και έτσι άρχισαν τα ρεπορτάζ…

Όλα αυτά καταγράφηκαν σε ένα συλλεκτικό DVD για ένα ιδιαίτερο λόγο. Γιατί τα παιδιά δεν είναι μόνο αστέρια όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά διαθέτουν και ευαισθησίες: Εδώ και 2 χρόνια έχουν υιοθετήσει μέσω της actionad ένα παιδάκι από την Καμπότζη! Γι’ αυτό και κυκλοφόρησαν αυτή τη δουλειά. Για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης του για τη φετινή χρονιά!

Το cd μπορείτε να το αγοράσετε με 3 μόνο ευρώ από το σχολείο του Καρκιναγρίου. Στην Αττική θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου «Κάβο Πάπας». (Οι συναντήσεις-συνεδριάσεις των συλλόγων της παροικίας στα γραφεία του Πάπα, είναι μια καλή ευκαιρία για να προμηθευτούν το cd όσοι το επιθυμούν).

Στο βίντεο επιλέξαμε να σας δείξουμε ένα μικρό μόνο απόσπασμα από την αρχή του cd. Πιστέψτε μας, η συνέχεια είναι ακόμα πιο απολαυστική. Με σκετς, τραγούδια και πρόζα, τα παιδιά μοιράζονται απλόχερα μαζί μας, το κέφι και την αθωότητα τους. Και όπως θα δείτε και στο βίντεο, δε λείπει και ο αυτοσαρκασμός για τα της Ικαρίας…

Ο αριθμός των μαθητών στο δημοτικό σχολείο των χωριών του Πάπα συνεχώς λιγοστεύει. Τα πιτσιρίκια, από την πλευρά τους, το αντιμετώπισαν αποκτώντας έστω και εξ αποστάσεως έναν ακόμα «συμμαθητή», ένα αδελφάκι από τη μακρινή Καμπότζη.

Μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους για το κέφι τους!

Συντονιστείτε στο… ΠΑΠΙΣΤΑΝ ΤV!

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner