Πανικάριο συλλαλητήριο για την εκπαίδευση

Δελτίο τύπου Συλλόγων Γονέων Ικαρίας & Σωματείων εκπαιδευτικών Ικαρίας

Ικαρία 2/3/2011

Με μεγάλο πανικαριακό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από τους συλλόγους γονέων και τα σωματεία εκπαιδευτικών του νησιού, απάντησαν οι Ικαριώτες στην συνεχιζόμενη  για τρίτη εβδομάδα διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τους αυτοκινητιστές και τους λεωφορειούχους, καθώς τους οφείλονται πολλές χιλιάδες ευρώ. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πήραν μέρος σε μια συγκέντρωση που είχε παλμό και ξεχείλιζε από αγανάκτηση, αλλά και πίστη για την δυνατότητα απόκρουσης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση και για την στήριξη της, προκήρυξαν στάσεις εργασίας (από τις 11:00 μέχρι την λήξη της βάρδιας) το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών  Ικαρίας-Φούρνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν στις 2 του Μάρτη  στην πλατεία του Ευδήλου με σύνθημα "Τέρμα η κοροϊδία" απαίτησαν :
Άμεση χρηματοδότηση για την μεταφορά των παιδιών μας
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις

Να σημειώσουμε πως για τρίτη εβδομάδα ορθώνεται μπροστά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και μεταφορείς, ένα τείχος σιωπής, αδιαφορίας και αναλγησίας, χαρακτηριστικό βεβαία της αντιλαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχόλιο σαν βάρος που πρέπει να ξεφορτωθεί.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, καμιά απάντηση, από κανένα "αρμόδιο", (Υπουργεία Παιδείας- Εσωτερικών, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Παρόλα αυτά ο βουλευτής Σάμου με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του σήμερα (μετά που την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων), ωσάν άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος το μονό που είδε ήταν ταλαιπωρία και ανωμαλία και καλεί σε σταμάτημα των κινητοποιήσεων.

Τις επόμενες ημέρες συγκαλούνται οι Γ.Σ  των συλλόγων γονέων για μια ακόμα φορά  και συζητάνε για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους σε συντονισμό με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, εάν μέχρι την Τρίτη 8 του Μάρτη δεν υπάρξει καμιά εξέλιξη. Οι επικρατέστερες προτάσεις (από την κοινή συνέλευση των Δ.Σ συλλόγων γονέων) που μέχρι στιγμής παρουσιάζονται είναι η κατάληψη των υπηρεσιών της ΔΟΥ Ικαρίας και η κατάληψη των σχολείων από τους συλλόγους γονέων .

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr