Πάρτε μαντάμ, το (γκαου)μπόι σας κοντά!

στη φωτογραφία... η Γλυκούλα!

Οι Aποκριές … ναι μάλιστα, πριν κάποια –λίγα- χρόνια στα μαθητικά θρανία, ίσως να ήταν ωραίες, χάναμε κανένα μάθημα, κάναμε και κανένα πάρτι στο σχολείο. ΤΩΡΑ; Τίποτα το ιδιαίτερο! Άσε που την Καθαρά Δευτέρα, ανάμεσα στο καλαμαράκι και το χταπόδι, πάντα θα είναι γύρω σου μερικά (με την καλή έννοια) ενοχλητικά παιδάκια ντυμένα συνήθως με μια στολή που συνοδεύεται από όπλο και ουρλιάζοντας θα προσπαθεί να σκοτώσει το ένα το άλλο, με αρκετές πιθανότητες να εξοντώσουν τελικώς τα νεύρα σου.

Εγώ πώς θα γίνω μάνα κάποτε, αναρωτιέμαι αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Φέτος όμως είπα να δείξω καλό εαυτό, να μη γκρινιάξω για τις απαίσιες διαφημίσεις του Jumbo και γενικά να δείξω θετική διάθεση προς στις Αποκριές. Πήγαμε λοιπόν σ' ένα απ' αυτά τα μασκέ πάρτι, εγώ ντύθηκα διαβολάκι και το "κορμί" μου βρικόλακας. Είχε βάλει και κάτι ψεύτικα δόντια που κουνιόνταν περίεργα και όταν μου μιλούσε αναρωτιόμουν πότε θα τα καταπιεί ή θα μου τα φτύσει στο πρόσωπο. Τρομακτικό!!!!

Εγώ από την άλλη, κρατούσα και ένα μαστίγιο που στην αρχή όλοι το κατέκριναν αλλά στο τέλος της βραδιάς σίγουρα είχε περάσει από όλα τα χέρια και μάλιστα κάποιοι με πλησίαζαν και για μια στον κώλο, έτσι στα γρήγορα. Τραγικό!!!!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Αποκριές απελευθερώνουν τον κόσμο, όλοι έχουν καλή διάθεση και έρχονται και πιο κοντά.  Βέβαια, όλα αυτά και πάλι δεν είναι πάντα θετικά…

Όμως υπάρχει και κάτι καλό στις Απόκριες, και αυτό κανείς δε μπορεί να το διαψεύσει –ούτε καν εγώ: Κάποτε τελειώνουν και αρχίζουμε να μετράμε… 40 μέρες για το ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

 

Καλή Σαρακοστή!

Γλυκούλα
glykoula.eipame@gmail.com

 

ikariastore banner