Ο Δήμος Ικαρίας για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Ικαρία 20 Φεβρουαρίου 2012                                                                           
ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης &Θρησκευμάτων, κ. Α. Διαμαντοπύλου
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Τ. Γιαννίτση
Κοιν/ση: Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο
Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου κ. Ν.Γιακαλή
Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ.Παπαθεοφάνους
Περιφερ. Σύμβουλο Ικαρίας:Ν.Κουλουλίας

Θέμα: Μεταφορά Μαθητών

Αξιότιμοι κυρία και κύριε Υπουργέ
Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο Ικαρίας από 1-2-2012 δεν εκτελούνται δρομολόγια από μεταφορείς των μαθητών με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλος αριθμός διδακτικών ωρών λόγω αδυναμίας μεταφοράς τους με ιδιωτικά μέσα.

Οι μεταφορείς διέκοψαν την εργασία τους λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων, αφού δεν έχουν πληρωθεί για τα διαστήματα :Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2010 , Μάιος –Ιούνιος 2011 και από Σεπτέμβριο 2011 μέχρι σήμερα.

Όπως είναι γνωστό η αρμοδιότητα επιλογής φορέα και αναδόχου για τη μεταφορά των μαθητών μετατίθεται στους νέους «Καλλικρατικούς» δήμους μετά από τις παρατάσεις που δόθηκαν στις παλαιές συμβάσεις από τις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες μέχρι τις 29.2.2012.
Είναι αδύνατον ο Δήμος Ικαρίας να ασκήσει την συγκεκριμένη αρμοδιότητα, όταν δεν έχει εξασφαλισμένο κονδύλι και όταν μάλιστα θα πρέπει να απευθυνθεί στους ίδιους ανθρώπους, που είναι απλήρωτοι από το 2010. Την ίδια στιγμή τα σχολεία της Ικαρίας υπολειτουργούν, καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών αδυνατεί να μετακινηθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στην συνεδρίαση του στις 16-2-2012 με ομόφωνη απόφαση του αποφάσισε να μην αποδεχθεί την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών από 28-2-2012 και εξ αιτίας της υπολειτουργίας των σχολικών μονάδων και της αδυναμίας μετακίνησης των μαθητών και προσέλευσης τους στα σχολεία, να προχωρήσει στο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και στην οργάνωση Πανικαριακής Διαμαρτυρίας στη Πλατεία Αγίου Κηρύκου, με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων του νησιού μας, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των συνδικαλιστικών οργάνων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και πλήθους άλλων φορέων και συλλόγων του νησιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την επίλυση τους συγκεκριμένου προβλήματος, δηλώνοντας παράλληλα ότι αδυνατούμε να εκτελέσουμε το έργο της μεταφοράς μαθητών υπό τις  παρούσες συνθήκες.

O Δήμαρχος Ικαρίας
Χριστόδουλος  Σταυρινάδης

ikariastore banner