Ο Βουλευτής Σάμου Βαρδίκος για τις τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων των μαθητών

Αθήνα, 6 Απριλίου 2011

Από την αρχή των κινητοποιήσεων, είχα δηλώσει ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης θα καλέσει τους εκπροσώπους των μεταφορέων για να πληρωθεί το σύνολο των οφειλών μέχρι το 2010 και το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα φέρει τροπολογία για να πληρωθούν και οι μεταφορές του 2011.

Γι’ αυτό θεωρούσα ανώφελο για τους μεταφορείς και ολέθριο για τους μαθητές την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων.

Δεν εισακούστηκα.

Οι μεταφορείς ταλαιπώρησαν για εβδομάδες την κοινωνία και παρεμπόδισαν τη λειτουργία των σχολείων μας και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για την «επαναστατική γυμναστική» τους, μια και πάντα η καλύτερη πελατεία τους είναι οι μαθητές.

Δυστυχώς για τους μαθητές και ευτυχώς για τους μεταφορείς, επαληθεύτηκα.

Χθες, ο κ. Σαχινίδης έστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας 76 εκ. ευρώ, το 80% των οφειλών έως 31-12-2010 και κάλεσε τους Περιφερειάρχες να διαπραγματευτούν τα υπόλοιπα, καθώς, ως γνωστόν, υπάρχει σχετική «αταξία» που πρέπει να τακτοποιηθεί.

Έχουν δεσμευτεί δε και τα 40 εκ. ευρώ για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούνιος 2011 και μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία που πριν από δύο εβδομάδες ψήφισε η Βουλή, θα δοθούν και αυτά στους μεταφορείς.

Μέσα στους δύσκολους καιρούς, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει εκκρεμότητες ετών και να εξοφλήσει ακόμη και οφειλές εποχών σπατάλης.

Δυσκολεύεται όμως, συγχρόνως να αντιμετωπίζει και συμπεριφορές που αγνοούν τις οικονομικές συγκυρίες και ακόμη, φροντίζουν να τις καθιστούν δυσκολότερες.

ikariastore banner