Οι LOCOMONDO στο ikariamag.gr


Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία τους στην Ικαρία, οι Locomondo μιλάνε στο ikariamag.gr

Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2001 και έντεκα χρόνια μετά είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα. Οι Locomondo είναι το πρώτο ελληνικό σχήμα που κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να συνδυάσει τη Reggae μουσική με ελληνικό στίχο. Έχουν κυκλοφορήσει 6 δίσκους κι έχουν συνεργαστεί με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao, Amparo Sanchez, Alpha Blondie, Wailers κ.α.

Με υψηλές θερμοκρασίες στα τραγούδια τους και πάνω στην καλύτερη στιγμή του καλοκαιριού, οι Locomondo έρχονται αυτήν την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο Λύκειο Ευδήλου για να μας ξεσηκώσουν και να δώσουν στις θερινές μας νύχτες την τροπική διάσταση της Ικαρίας.

Χορηγός  Επικοινωνίας της συναυλίας είναι το ikariamag.gr.
Πληροφορίες για τη συναυλία, σημεία προπώλησης, κλπ, εδώ.
Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό του ikariamag: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τους Locomondo, εδώ.

 

Συνέντευξη στην Έλενα Λύγκου

Έχετε επισκεφθεί ξανά την Ικαρία (ανεξαρτήτως συναυλιών) και ποιά είναι η πρώτη ανάμνηση ή σκέψη που σας έρχεται στο άκουσμα της;
Έχουμε έρθει για συναυλία γύρω στο 2005 με το συγκρότημα και κατά καιρούς κάποιοι από εμάς για διακοπές. Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι ενός μαγικού νησιού που έχει τους δικούς του ρυθμούς και κανόνες. Πρέπει να τους σεβαστείς για να περάσεις καλά και θα το αγαπήσεις.

Ποιά είναι η σχέση σας με την παραδοσιακή μουσική; Πιστεύετε πως είναι εύκολη η σύνδεση παραδοσιακού και καινούργιου; (Σε live σας έχουμε ακούσει και μια παραλλαγή του Ικαριώτικου ανάμεσα σε άλλες διασκευές σας.)
Το πάντρεμα παραδοσιακής μουσικής και μοντέρνας είναι κάτι που κάνουμε από την αρχή της ιστορίας μας. Δεν πρέπει να ξεχνάς τις ρίζες σου γιατί χάνεις μέρος αυτού που είσαι. Αυτή είναι η γνώμη μας.

Τι ακούσματα έχετε αυτή την περίοδο και πώς αυτά σας επηρεάζουν;
Ο καθένας μας θα σου πει κάτι διαφορετικό. Η μουσική μας είναι επηρεασμένη από την reggae, αλλά και απ´ όλα τα διαφορετικά ακούσματα που έχει και αγαπάει ο καθένας μας.

Ποιά είναι τα επόμενα σας σχέδια, δισκογραφικά και μη;
Τα άμεσα σχέδια μας μετά το τέλος της καλοκαιρινής μας περιοδείας είναι η ηχογράφηση του καινούργιου μας δίσκου. Υπάρχει υλικό πολύ αυτή την στιγμή και έχει έρθει η ώρα να βγάλουμε το καινούργιο μας cd. Μερικά κομμάτια θα ακούσετε και στην συναυλία μας στην Ικαρία.

Πώς βιώνετε την κατάσταση στην Ελλάδα αυτή την περίοδο και πώς σας έχει επηρεάσει επαγγελματικά και προσωπικά; Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον;
Είμαστε απο την φύση μας αισιόδοξοι. Μετά την καταιγίδα έρχεται μια ωραία λιακάδα πάντα, έτσι είναι ο κύκλος των πραγμάτων. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους αυτό τον καιρό, αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα τόσων χρόνων και να κάνουμε την χώρα μας αλλά και τους εαυτούς μας καλύτερους απο πριν.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση αποκέντρωσης από τους νέους κυρίως, θα μπορούσατε να φανταστείτε τους εαυτούς σας σε μια επαρχιακή πόλη ή ένα μικρό νησί όπως η Ικαρία;
Αυτή την στιγμή ήδη δύο από εμάς έχουν αλλάξει την βάση τους και μένουν στην Κρήτη, οπότε γιατί όχι;

Ποια είναι η πιο ελεύθερη πτήση της ζωής σας;
Αυτή που σε πάει κάπου που θα περάσεις σίγουρα καλά με φίλους και γνωστούς. Οπότε έχουμε πολλές τέτοιες, δόξα τον Θεό...

Ένα μήνυμα για τους φίλους του ikariamag...
Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στην συναυλία που θα κάνουμε στο νησί σας. Ξέρετε από πανηγύρια και θα χαρούμε πολύ να στήσουμε μαζί το πανηγύρι των locomondo στον τόπο σας!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

ikariamag.gr|η Ικαρία... αλλιώς!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς, Χειμερινοί Κολυμβητές και πολλοί ακόμη, μιλούν στο ikariamag.gr

ikariastore banner