Οι νέες εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών της Ικαρίας

Την Τρίτη 13 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε τελικά ο «Δημόσιος & Διεθνής διαγωνισμός» για την κάλυψη του έργου της μεταφοράς των μαθητών της Ικαρίας.

Οι πληροφορίες του ikariamag επιβεβαιώθηκαν και κανένας αδειούχος επαγγελματίας αυτοκινητιστής με έδρα δεν υπέβαλλε προσφορά, διαμαρτυρόμενοι της άνισης μεταχείρισης στο Διαγωνισμό, αφού ο διαγωνισμός δεν προέβλεπε το δικαίωμα της προτεραιότητας των εδρευομένων λεωφορείων στα χωριά της Ικαρίας. Μάλιστα οι οδηγοί υπέβαλλαν συλλογικές ενστάσεις για την ακύρωση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα προηγούμενα, κατατέθηκε μια μόνο μειοδοτική προσφορά, και αυτή από τουριστικό λεωφορείο (τουριστικού γραφείου στον Άγιο Κήρυκο) για τη μεταφορά των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Αγίου Κηρύκου, σε γραμμή της περιοχής. Όλα δείχνουν ότι η γραμμή αυτή θα «κερδηθεί» από τον ιδιώτη, αφαιρώντας παράλληλα τη μεταφορά από τον αδειούχο μετά από δεκαετίες. Αν αυτό συμβεί και αν δεν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της ακύρωσης, ο επαγγελματίας οδηγός της γραμμής μένει άεργος, μα παρόλα αυτά υπόχρεος να πληρώνει ασφαλιστικά ταμεία!

Η θέση του Δήμου Ικαρίας είναι να συνεχίσει σε δεύτερη, επαναληπτική μειοδοσία σε είκοσι ημέρες για να καλύψει όλα τα κενά όλων των γραμμών που ακόμη εκκρεμούν.
Οι προθέσεις των υπολοίπων αδειούχων οδηγών με έδρα δεν είναι γνωστές και μένει να δούμε τί επιφυλάσσεται στη μειοδοσία που έπεται.

ikariamag.gr

ikariastore banner