Ξυπνήσατεεε;

Ξυπνήσατεεε;  Ευθύς αμέσως σκέφτηκα την αείμνηστη ελληνίδα σταρ Τζένη Καρέζη καλώντας τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο τηλέφωνο με αμήχανη μισοναζιάρικη φωνή και προσποιούμενη το θηλυκό στην ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής».

Αλήθεια…  ξυπνήσατεεεε;  Καλέ, μπήκε η Άνοιξη!  

Ω γλυκύ μου έαρ!
Ω εαρινή μου γλύκα!

Μια αρχέγονη ορμή έχει κυριεύσει τη διάθεσή μου.  Εμπρός μαρς, προς πάσαν κατεύθυνση…την πόλη, το βουνό, τη θάλασσα και ναι -γιατί όχι- το νησί.

Ξαφνικά τα άσχημα φαντάζουν όμορφα.  Αμέτρητοι συνειρμοί επιδοκιμάζουν την οπτικοακουστική μου μνήμη, αλλά και διάθεση.  Ακούω το μαρσάρισμα των μηχανών και ονειρεύομαι εκδρομές.

Βλέπω τη δύση του ηλίου στον ωκεανό των ταρατσών-κεραιών και σκέφτομαι beach parties, cocktails, βρεμένα τραπεζάκια, καραφάκια, μπιρόνια, μεζέδες και άλλα πολλά...  

Α, να σου κι έρχεται και η light εκδοχή μου, αμέ!  Σε λίγο θα ξαποστείλω και το μαύρο μου παλτό και η διάθεσή μου σαφώς κι θα ελαφρύνει.  Αφήστε που θα φανεί και η γαμπίτσα!  

Ακόμη και οι γάτες της οδού Μπαλάνου θα ξετσιπωθούν.  Τσίτα τεντωμένες σαν λιαστές ντομάτες.  Κόκαλο οι δικές σου!  

Περιμένω πως και πως να αποτυπώσει ο ήλιος το πρώτο κόκκινο σημάδι στο δόξα πατρί  -μέτωπο-μύτη-πηγούνιι!.  Άντε να μπουμπουνίσουν και οι μυρωδιές του νυχτολούλουδου να μεθύσουμε ολότελα.

Άλλωστε, ζηλεύει η άνοιξη τη βαρυχειμωνιά, ε;» (Δημήτρης Χορν, Αλίμονο στους νέους)

Στέλλα Κυριακού
thejackalsk@gmail.com

ΥΓ:  Αφιερωμένο στην εαρινή σύναξη των «πιλότων» παραμονή της εαρινής ισημερίας! Φιλιά σε όλους!

ikariastore banner