Νεκρός ψαράς στο Καρκινάγρι Ικαρίας

Νεκρός ανεσύρθηκε ο 60χρονος ερασιτέχνης ψαράς, Δημήτρης Βατούγιος, μετά από επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του

 

Το πρωί της 10ης Νοεμβρίου είχε πάει στην περιοχή αλυκές Καρκιναγρίου Ικαρίας, ακριβώς κάτω από το σπίτι του για να ψαρέψει στα βράχια με το καλάμι του. Στις 11:40 το πρωί, κάτοικοι τον είδαν μέσα στη θάλασσα, σε λίγα μέτρα απόσταση από την ακτή να τους γνέφει για βοήθεια. Η κινητοποίηση τους ήταν άμεση, όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά τον είδαν μπρούμυτα στο νερό. Στην περιοχή  επικρατούσε θαλασσοταραχή με τη ρεστία να απαγορεύει την έξοδο των βαρκών από το μικρό λιμανάκι της Λειβάδας, καθώς ο νοτιάς είχε φράξει την προηγούμενη νύχτα την είσοδο του λιμανιού με άμμο από την πρόσφατη θεομηνία.


Εσκαφείς καθαρίζουν την μπούκα της Λειβάδας από την άμμο

Οι κάτοικοι ειδοποιήσαν άμεσα το λιμενικό και ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας σηκώθηκε από Χίο και έφτασε στην περιοχή για τον εντοπισμό του άτυχου άντρα (βίντεο 1).

Το super puma στην προσπάθεια εντοπισμού του 60χρονου.

 

Οι κάτοικοι υποδεικνύουν την περιοχή όπου τα ρεύματα παρέσυραν τον άτυχο άντρα.

Απο τις 13:10 και για μιάμιση ώρα, το σούπερ puma αφού εντόπισε το πτώμα του άτυχου ψαρά, προσπαθούσε να τον ανασύρει ρίχνοντας 2 άντρες της ομάδας υποβρυχίων καταδρομών μέσα στο νερό (βίντεο 2). Οι κάτοικοι μιλούσαν με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και παρακολουθούσαν την όλη επιχείρηση από τις  ακτές του Καρκιναγρίου.

Το super puma κατεβάζει ειδικό πλήρωμα για την ανάσυρση του ψαρά

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η κακή κατάσταση της σωρού που μετακινούνταν μέσα στο νερό εμπόδισαν το ελικόπτερο να το ανασύρει. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε η βάρκα που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στο νησί και περισυνέλεξε τη σορό, την οποία παρέσυραν διαρκώς τα ρεύματα.Η βάρκα μετέφερε τον ψαρά στον Εύδηλο και από εκεί θα μεταφέρεται στον Άγιο Κήρυκο για να γίνει η απαραίτητη ιατροδικαστική διαδικασία.

Η θέση που ψάρευε και το καλάμι του.

Η θέση που ψάρευε ο Δημήτρης Βατούγιος είναι αρκετά ψηλά με τα κύματα να μη φτάνουν σε αυτό το σημείο. Κάτι τέτοιο οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο άτυχος Ικαριώτης γλύστρησε και έπεσε χαμηλά στα βράχια και τη θάλασσα.

Το Καρκινάγρι ένα χρόνο πριν, έχασε έναν ακόμα κάτοικο του, επαγγελματία ψαρά, ο οποίος πνίγηκε μέσα στην κακοκαιρία. Και χωρίς καν να έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές από τις πρόσφατες καταστροφές, θρηνεί έναν ακόμα αξιαγάπητο χωριανό του. Το χωριό καθαρίζει τις λασπωμένες πληγές του από τη θεομηνία και ταυτόχρονα αποχαιρετά τον 60χρονο Δημήτρη Βατούγιο.

Το ikariamag εκφράζει την αμέριστη θλίψη του και τα συλληπητήρια του.

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook