08/02/2016 - 09:42Ο Συνταξιούχος

Δούλεψε για κοντά 40 χρόνια. Από τα 18 στον μόχθο για να χτίσει κάτι από το μηδέν. Από λίγο έως τίποτα είναι αυτό που μπόρεσαν να του αφήσουν οι δικοί του γονείς. Βλέπεις για αυτούς επιτυχία ήταν να τον σπουδάσουν. Κάτι παραπάνω δεν μπορούσαν να κάνουν. Αλλά αυτό το ένα πτυχίο αρκούσε για να σταθεί στα πόδια του.

Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, πανελλαδικά, τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, δηλώνει ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει ότι πλήττονται περισσότεροι οι παραγωγικές ηλικίες και δη οι άντρες από 35-55 ετών.

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……

13/11/2013 - 01:13Ζωές… μέσω Skype

Αρχικά, ξεκίνησε ως εφαρμογή, ιδανική για δωρεάν επικοινωνία όχι μόνο με όσους ζουν μακριά μας αλλά και με όσους ζουν κοντά μας και δεν περισσεύουν τα χρήματα για κλήσεις σε κινητά.

Τα ραντεβού με τους υπουργούς είναι απρόβλεπτα. Τις περισσότερες φορές άλλον πας να δεις και άλλος σου προκύπτει. Αλλάζουν συχνά και τίτλο και γραφείο και πιάτσα. Μόνιμα σταθερός τελευταία ο ιδιαίτερα συμπαθής στο σύνολο των Ελλήνων υπουργός των Οικονομικών.

Θα αρχίσω με μια μικρή ιστορία. Μια μέρα στην Ικαρία ένας Αθηναίος έψαχνε να αγοράσει μια κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά ο περιπτεράς του είπε να έρθει την Τρίτη. Ο Αθηναίος αναρωτήθηκε, «μα καλά αφού έχετε και πλοία κι αεροπλάνα εδώ που έρχονται κάθε μέρα, γιατί δε σας φέρνουν τις εφημερίδες;».

Διάβασα την πτήση της Δώρας μετά τα γεγονότα στη Μανωλάδα και δεν μπορούσα να το πιστέψω πόσο πολύ συμφωνούσα μαζί της… Με χέρι σκάρτο από την τενοντίτιδα, σφίγγω τα δόντια και γράφω –κυριολεκτικά και μεταφορικά- με πόνο, τις πέντε αράδες που δεν μπορώ να κρατήσω μέσα μου άλλο.

18/04/2013 - 11:06η ντροπή

Σε τι κόσμο ζούμε; Βαρέθηκα να μην αναρωτιέμαι! Θέλω να απορήσω, να σκεφτω τι να κάνω, να αντιδράσω, να πράξω. Πώς να πολεμήσεις το έγκλημα με φιλοσοφίες; Πώς να πολεμήσεις τη βία με ανεμελιά και χαμόγελα;

03/04/2013 - 00:59Κρισιτέχνης

Πόση προσπάθεια, τι φαντασία, τι καλά οργανωμένη επιχειρηματολογία. Δεν θα το βρεις γραμμένο στα βιβλία. Ούτε στις εφημερίδες. Δεν θα το τρακάρεις σε μπλογκ. Ούτε στα λεντάκια των πινακίδων που καρφώνονται στο μάτι και στο μυαλό.

Στο τέλος του 2006, οι τιμές των τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται, ξαφνικά και απότομα. Μέσα σε ένα χρόνο, η τιμή του σίτου αυξήθηκε 80%, του καλαμποκιού 90% και του ρυζιού 320%. Σε αυτή την παγκόσμια έκρηξη πείνας 200 εκατομμύρια άνθρωποι - κυρίως παιδιά - δεν μπορούσαν να πάρουν τρόφιμα πια και αναγκάστηκαν σε υποσιτισμό ή ασιτία.

Σελίδες

ikariastore banner