Άλλος για Ικαρία (κουβεντιάζοντας με τον Υπ. Οικονομικών)

Τα ραντεβού με τους υπουργούς είναι απρόβλεπτα. Τις περισσότερες φορές άλλον πας να δεις και άλλος σου προκύπτει. Αλλάζουν συχνά και τίτλο και γραφείο και πιάτσα. Μόνιμα σταθερός τελευταία ο ιδιαίτερα συμπαθής στο σύνολο των Ελλήνων υπουργός των Οικονομικών. Γι' αυτό κι εγώ πήγα να του καρφώσω όλα όσα συμβαίνουν στην Ικαρία. Τον πέτυχα την ώρα που έβλεπε με καμάρι τις φωτογραφίες του δίπλα στον Γερμανό συνάδελφό του.

«Καλημέρα σας, κύριε υπουργέ».
«Καλώς τον. Σίγουρα ήρθες για τον Γερμανό…;».
«Οχι... Αλλο…».
«Κοίταξε, με τον Σόιμπλε τα πήγαμε μια χαρά…»
«Αλλο είναι το θέμα…».
«Τα είπαμε, τα ξεκαθαρίσαμε... Θα πάρουμε και τις επόμενες δόσεις. Η οικονομία μας είναι σε πολύ καλό δρόμο».
«Συγγνώμη... Εγώ ήρθα για την Ικαρία…».
«Το νησί… Τι έγινε; Δεν πληρώνουν τους φόρους;
«Κανονικά… Αυτοί και πληρώνουν και…!».
«Ε, τότε;».
«Ζουν πολλά χρόνια, υπουργέ μου».
«Πόσα; Αντε να πάνε μέχρι τα 65, έστω 70... Αυτό είναι το όριο που έβαλε και ο Λοβέρδος».
«Αμ δε, σας γελάσανε… Πάνε και 80 και 90 και 100 και παραπάνω… μπορεί και 120».
«Κάτι, δηλαδή, σαν τα ενωμένα εργοστάσια επίπλου».
«Πες το κι έτσι. Και παίρνουν και σύνταξη».
«Αδύνατον… Τα ταμεία είναι μείον… Πόσοι απόμειναν;».
«Πολλοί… Γι' αυτό ήρθα πρωί πρωί, υπουργέ μου. Διότι το 'μαθαν όλοι οι Ελληνες ότι στην Ικαρία ζουν ανθέλληνες, που δεν εννοούν να πεθάνουν και καταστρέφουν και την οικονομία μας. Και ετοιμάζονται να αράξουν στο νησί… Υπουργέ μου, κάντε κάτι, θα γίνουν όλοι Ικαριώτες (προσοχή, κύριε διορθωτά, άλλο Ικαριώτες και άλλο Ισκαριώτες).
«Θα στείλω τον Αδωνι… Υπουργός Υγείας είναι, κάτι θα ξέρει από εξόντωση συνταξιούχων. Μια σκέψη είναι να τους ψεκάσουμε… Κάτι τέτοιο έλεγε, όταν πουλούσε τα βιβλία από την τηλεόραση».
«Δεν πιάνει. Εκεί τρώνε καλά. Εχουν άμυνες, έχουν όπλα. Εκεί ούτε ο κυρ-τέτοιος με το δρεπάνι δεν κιοτάει να πλησιάσει. Από μακριά και αλάργα. Ξέρει καλά ότι του την έχουνε στημένη οι Ικαριώτες. Πάμπολλα τα όπλα. Καφές ελληνικός… Χαλάρωση... Περπάτημα... Ντόπιο κρασί… Καρύδια… Μέλι… Γιαούρτι και… Ναι, υπουργέ μου, το κάνουν και μια και δυο φορές την ημέρα. Ασταμάτητα και στα 60 και στα 90 και στα 100».
«.........».
«Ναι, υπουργέ μου, αλήθεια είναι. Γι' αυτό ήρθα. Ηρθα να σας πω ότι φεύγω για Ικαρία. Θα γίνω Ιούδας Ικαριώτης… Κι όταν ξοφλήσετε τον Σόιμπλε, ελάτε κι εσείς.
»Οσοι θέλουν να σωθούν ως Ελληνες, φεύγουν, υπουργέ μου. Μπουκάρουν στο καράβι και σαλπάρουν…».

agelioforos.gr

ikariastore banner